Balul cadelor didactice din Vișeu de Sus a reunit 800 de dascăli

Aflat la a III-a ediţie, Balul cadrelor didactice din Vișeu de Sus a adunat sub aceeași cupolă 800 de cadre didactice, faţă de 600, câte au fost prezente anul trecut. Educatorii, învăţătorii şi profesorii au sărbătorit Ziua Internaţională a Educaţiei, declarată la nivel mondial în 5 octombrie, iar organizatorul a fost, și în acest an, deputatul Gheorghe Șimon, care își ține o promisiune făcută electoratului din Colegiul 5, Borșa – Vișeu.

Invitaţii au sosit la Vişeu de Sus din Borşa, Vişeu, Moisei, Leordina, Petrova, Ruscova, Repedea, Poienile de Sub Munte, Săcel, Bogdan Vodă, Iued, Botiza şi Poienile Izei.

Alături de cadrele didactice au fost prezenţi inspectori şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, primari, viceprimari şi oficialităţi ale judeţului: Gabriel Zetea, preşedintele PSD Maramureş, Florin Tătaru, deputat PSD, Sorin Bota, senator PSD, Dragoş Titea, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, prefectul Anton Rohian, primarii Nocolae David din Ieud şi Vasile Coman din Vişeu de Sus.

Petrecerea poate fi caracterizată prin bucate alese, muzică de bună calitate şi folclor. Participanţii i-au aplaudat la scenă deschisă pe Costel a Morăriţei, Ancuţa Timiş, Carmen Şteţco şi Ansamblul Folcloric “Vişeul” cu soliştii Alexandra Hapca şi Raluca Şimon. Prezentatorul spectacolului a fost Octavian Butuza.

Senatorul Liviu  Marian Pop a venit la petrecere cu veşti bune pentru profesori

Senatorul Liviu Marian Pop le-a vorbit celor prezenţi despre cum s-a născut ideea de a sărbători Ziua Educaţiei şi a dat şi o veste bună participanţilor: “Vestea bună pentru noi, dascălii, este aceea că a intrat în finanţare programul pentru dezvoltare profesională în valoare de 150 de euro, bani pe care i-am avut şi în 2009 şi pe care i-am pierdut. Prin grija extraordinară a domnului ministru Teodorovici şi sub patronajul premierului României, de astăzi se finanţează din nou acest program. Sper să intrăm cât mai repede în posesia lor”.

Gheorghe Şimon: “Vă mulţumesc că existaţi, că ne-aţi educat, că ne formați copiii”

 Deputatul Gheorghe Şimon le-a vorbit cadrelor didactice cu emoţie: “Am reuşit să fac această manifestare cu ajutorul prietenului meu, senatorul Liviu Marian Pop, o manifestare ce se vrea a fi o manifestare a dumneavoastră, o întâlnire a dumneavoastră care să vă dea prilejul de a vă cunoaşte mai bine, de a discuta între dumneavoastră pentru a vedea ce puteţi face mai bine la grădiniţă, la şcoală sau la liceu. Nu în ultimul rând, am dorit să avem alături de noi şi administraţia, primarii şi viceprimarii, dar şi reprezentanţii dumneavoastră în Parlamentul României. Anul trecut nu am fost în campanile electorală şi am ţinut să facem acest eveniment. Vă mulţumesc că existaţi, că ne-aţi educat, că ne-aţi educat copiii şi vă doresc să aveţi puterea să mai treacă prin clasele dumneavoastră multe alte generaţii. Doresc să ne vedem la anul în această formulă sau într-o formulă şi mai numeroasă.”

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.