Banca Mondială preocupată de starea drumurilor judeţene

Banca Mondială, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) derulează în prezent un proiect de asistenţă tehnică, prin se urmăreşte armonizarea cadrului investiţiilor publice finanţate de la bugetul de stat, cu procedurile şi criteriile de selecţie aplicabile proiectelor europene.

Sunt vizate în special investiţiile derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală –PNDL.

Prin urmare, experţii Băncii Mondiale au demarat un amplu proces de analiză menit să afle în ce măsură fondurile disponibile prin intermediul programelor cu finanţare europeană şi al celor cu finanţare de la bugetul de stat pot fi alocate pentru proiecte prioritare, inclusiv pentru cele de reabilitare/modernizare a drumurilor judeţene.

În acest sens, Consiliului Judeţean  Maramureş a trimis o situaţie la zi a stării drumurilor judeţene.  „Situaţia pe care am trimis-o imediat ce ne-a fost solicitată va folosi experţilor Băncii Mondiale pentru a cunoaşte şi a înţelege mai clar nevoile de investiţii în infrastructura rutieră a judeţului nostru. Aşa cum ni s-a prezentat şi în solicitarea primită, datele vor ajuta la fundamentarea propunerilor Băncii Mondiale privind criteriile de selecţia a proiectelor finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Tocmai am primit răspunsul domnului Marcel Ionescu-Heroiu – coordonatorul Programului de Dezvoltare Regională al Băncii Mondiale, care afirmă că informaţiile trimise de noi sunt foarte importante şi utile şi că speră într-o colaborare viitoare cu Consiliul Judeţean Maramureş. Dânsul apreciază, de asemenea, promptitudinea şi profesionalismul colegilor care au întocmit şi trimis materialele solicitate.” – afirmă Zamfir Ciceu, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.