BANI de la stat pentru acesti oameni! Sumele sunt URIASE, efortul e MINIM

Primă de instalare și primă de încadrare pentru șomerii care se angajează! Acestea sunt noutățile pentru mii de români care la ora actuală își caută de muncă. Statul îi încurajează pe toți să meargă la serviciu oferindu-le o sumă semnificativă de bani. Totul vine, în contextul în care România suferă din plin din cauza lipsei forței de muncă. Acum, statul face eforturi pentru a-i încuraja pe absolvenți și șomeri să nu mai stea șomeri și să meargă la muncă.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Primă de instalare și primă de încadrare pentru șomerii care se angajează!

Oferta de nerefuzat:Mara International Tour-Antalya 2019, AVION din Baia Mare

Astfel, șomerii înregistrați la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă și care își găsesc un loc de muncă beneficiază de ajutor financiar, respectiv o primă de activare. Mai exact, ANOFM acordă șomerilor prime de insertie, prime de activare, prime de instalare și primă de încadrare. În total aceștia pot obține 15.000 de lei și 55 de lei/zi, o sumă mai mult decât importantă în România zilelor noastre.

„Şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, de cel puţin 30 de zile, care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, ulterior datei înregistrării la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, beneficiază de o primă de activare în valoare de 1.000 lei, neimpozabilă”, spune actul normativ.

Statul oferă mii de lei

Trebuie să știți că prima de activare nu se cumulează cu prima de inserție (1.500 lei) și nici cu prima de instalare (12.500 lei) și se acordă în două tranșe: o tranşă de 500 de lei, la data angajării, în timp ce a doua tranşă de 500 de lei vine după expirarea perioadei de trei luni de la angajare. Prima de instalare în valoare de 12.500 de lei poate fi primită de șomerii înregistrați la agențiile de ocupare a forței de muncă și care se încadrează pentru cel puțin 12 luni într-o localitate aflată la mai mult de 50 de km de localitatea în care are domiciliul.

Primă de instalare pot primi și cei care se angajeaza într-un alt stat membru UE sau al Spatiului Economic European pentru cel puțin 36 de luni, în acest caz valoarea primei crește la 15.500 de lei. În ceea ce privește prima de încadrare, aceasta se acordă pentru persoanele înregistrate la agențiile pentru ocuparea forței de muncă ce se angajează cu normă întreagă pentru cel puțin 12 luni, într-o altă localitate decât cea în care își are domiciliul, la o distanță de cel puțin 15 km. Prima de încadrare poate ajunge până la maximum 55 de lei/zi. Suma se calculează pe kilometru și proporțional cu numărul zilelor muncite.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.