Bani europeni pentru investiții de apă și canalizare

Senatorul de Maramureș Liviu Marian Pop salută adoptarea proiectului privind stimularea investițiilor în apă și canalizare cu fonduri europene. Asta cu atât mai mult cu cât, în anul 2014, multe dintre satele și chiar și o parte dintre orașele din România sunt deficitare pe acest segment.

”Cu siguranță va crește gradul de absorbție a fondurilor Uniunii Europene. Începând din trimestrul II al acestui an, operatorii regionali vor fi în situația generală de a face plăți ale investițiilor din resurse  rambursabile, ceea ce va asigura finanțarea corespunzătoare a proiectelor. Având în vedere acest aspect, criteriile de performanță ale proiectelor vor crește, la fel ca și cele de performanță. Este important ca populația României să fie conectată la serviciile de apă și canalizare. Doar în acest mod va crește gradul de confort al societății”, a subliniat președintele Comisiei pentru Muncă, Familie și Protecție Socială din Senatul României.
Proiectul a fost votat de senatori cu 79 de voturi pentru, 26 împotrivă și două abțineri. Din nefericire, la nivelul țării sunt probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă a multor localități, în special în mediul rural, în zonele izolate. Odată cu adoptarea acestui proiect va exista posibilitatea ca și aici situația să se remedieze. Fondurile europene sunt binevenite pentru că se va pune accent deosebit inclusiv pe calitatea acestor lucrări, astfel încât executantul să își dea silința să realizeze o lucrare care să respecte întocmai cerințele Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.