Băsescu, lovitură în justiție. Nițu: urmărirea penală a fost reluată

tiberiu_nituProcurorul general al României, Tiberiu Nițu, a declarat, marți, la sediul CSM, că s-a dispus reluarea urmăririi penale in rem în dosarul în care Gabriela Firea îl acuză de șantaj și amenințare pe fostul președinte Traian Băsescu.

 Parchetul General a suspendat umărirea penală în speța Firea-Băsescu deoarece fostul președinte se bucura de imunitate, iar declarația sa despre soțul senatoarei a fost considerată una politică.

„În urma plângerii formulate de doamna Firea Gabriela (senator) la care a fost conexată şi sesizarea semnată de mai mulţi parlamentari, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal.

În cauză, procurorii au dispus, la data de 17.04.2014, începerea urmăririi penale cu privire la fapta sesizată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, prevăzută de art. 207 alin. 2 Cod penal.

Prin ordonanţa din 18.04.2014, constatându-se că în cauză există un impediment legal temporar pentru punerea în mişcare a acţiunii penale, s-a dispus, în temeiul prevederilor art. 312 alin. 2 Cod procedură penală, suspendarea urmăririi penale.

S-a apreciat că în conformitate cu dispoziţiile art. 84 alin. 2 raportat la art. 96 alin. 1 din Constituţie, Preşedintele României se bucură de imunitate”, transmiteau procurorii în aprilie.

Dosarul a fost redeschis a doua zi după terminarea mandatului de președinte de către Traian Băsescu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.