Bătălie pe viață și pe moarte cu o tumoră de 6 kilograme! Pacientul de 86 de ani operat de echipa de chirurgie toracică condusă de dr. Giuliano Petruț!

În cursul zilei de luni, 21 iulie, s-a înregistrat o nouă premieră chirurgicală la Spitalul Județean ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. Dr. chirurg Giuliano Petruț și echipa sa formată din dr. chirurg Marius Urcan și dr. anestezist Aura Cernucan au pornit bătălia pe viață și pe moarte cu tumora gigant, care se afla pe peretele toracic anterior al unui pacient în vârstă de 86 de ani.

Dacă în alte județe ale țării sunt așteptați medici din America sau alte state pentru a interveni pentru o operație de o asemenea amploare, la Spitalul Județean Baia Mare, doctorul Giuliano Petruț și echipa sa au reușit, după o intervenție chirurgicală laborioasă, care a durat aproximativ patru ore, extirparea în totalitate a formațiunii tumorale care atârna pe pieptul pacientului. Tumora cântărea nu mai puțin de 6 kilograme!

Marți, 22 iulie 2015, pacientul se află internat pe secția de Chirurgie toracică a Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, evoluția stării sale de sănătate fiind favorabilă.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.