Bătrână mușcată de cal, în propria-i gospodărie! Buza femeii a fost refăcută complet în compartimentul de Chirurgie buco maxilo facială din Spitalul Județean! – FOTO

poza 21Dată nefastă pentru o bătrână de 73 de ani, din satul Cupșeni a fost ziua de joi, 16 iulie 2015. În după-amiaza zilei amintite, în jurul orei 17.00, femeia se afla în propria gospodărie și încerca să îi dea mâncare calului aflat în ogradă. Găleata s-a răsturnat, ea s-a aplecat să o ridice și acela a fost momentul în care animalul a mușcat-o de față, retezându-i efectiv toată buza inferioară. Femeia a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalul Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, fiind văzută în garda doctorului Sergiu Avram, șeful secției ORL, care a decis să o stabilizeze și să prezinte cazul în această dimineață, colegului său, dr. Ovidiu Rotaru, șeful Compartimentului de Chirurgie buco maxilo facială.

Dr. Ovidiu Rotaru: ”Intervenția chirurgicală a fost dificilă și a durat aproximativ trei ore!”

Dr. Ovidiu Rotaru a explicat că i-a fost prezentat cazul femeii din Cupșeni încă la ora 7.00 dimineața, iar înainte de 8.00, maramureșeanca a intrat în operație. ”Mușcătura calului i-a retezat pur și simplu toată buza inferioară, provocându-i o lipsă mare de substanță. Când am văzut cazul, am realizat că va fi o intervenție chirurgicală dificilă, din cauză că îi lipsea atât tegumentul roșu de buză, dar mai ales mucoasa bucală. Am intrat în sală la 7.40 dimineața și am început intervenția, care s-a întins pe parcursul a trei ore. Am excizat marginile mușcate de cal și am răscroit din lambourile țesuturilor feței noua buză, atât pe cale externă cât și endo-bucală. Când am realizat care este anvergura cazului am solicitat prezența în sala de operație a dr. Corina Surianu, medic pe secția ORL, care a fost confirmată pe post la Spitalul Județean, prin concurs, zilele trecute. A venit cu promtitudine la rugămintea mea de a mă asista la partea de suturi și a făcut o muncă de calitate, ea fiind medic de mai mulți ani în spitalul nostru. Femeia pare întinerită cu zece ani în acest moment și este înafara oricărui pericol”, a explicat dr. Ovidiu Rotaru, satisfăcut că prin profesionalism și devotament, o maramureșeancă nu va rămâne mutilată pe viață.

Bătrâna, care și-a revenit din operație, a povestit doar că își amintește că a încercat să-și hrănească calul, când găleata cu mâncare s-a răsturnat. S-a aplecat să o ridice și atunci a fost mușcată de animal. A cerut ajutorul fetei ei, care era în curte și care a anunțat Salvarea. ”Calul nu-i blăstămat el, dar mi-o zis ginerele să nu mă apropiu de el când mănâncă și nu l-am ascultat. Amu nu mă mai doare, nu așa tare, bine că m-o putut face. Tare îi mulțumesc domnului doctor că m-o salvat”, a precizat femeia, la mai puțin de două ore de la finalizarea intervenției chirurgicale.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.