Belgia: Operațiunile antiteroriste ”s-au terminat pe teren”

Operațiunile antiteroriste lansate în Belgia joi seara s-au ”terminat pe teren”, a afirmat vineri ministrul belgian de externe, Didier Reynders, potrivit AFP.

‘Operațiunile pe teren s-au terminat. Acum sunt analizate date. Se va vedea dacă este cazul ca poliția și autoritățile judiciare să ia și alte inițiative’, a declarat ministrul belgian, la postul de televiziune francez i-Tele, la o zi după o vastă operațiune soldată cu moartea a doi presupuși jihadiști și arestarea unui al treilea presupus islamist.

După cum a relatat presa belgiană, cei doi jihadiști eliminați în timpul unui raid al poliției joi seara în orașul la Verviers, în estul țării, aveau legătură cu unul din cei trei autori ai atacurilor teroriste de săptămâna trecută de la Paris și anume cu Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici într-un magazin de produse evreiești din capitala Franței.

Presupușii islamiști belgieni pregăteau o serie de atentate de răsunet și se aflau de câteva săptămâni în vizorul forțelor de securitate.

O sursă din Ministerul belgian al Justiției a declarat pentru ziarul Nieuwsblad: „Am reușit să evităm un al doilea Paris”.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.