Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” Baia Mare foloseşte sterilizatoare

foto: Biblioteca Judeteana Baia Mare

Din grijă pentru cititori, reprezentanţii Bibliotecii Judeţene au luat mai multe măsuri de prevenţie inedite împotriva răspândirii coronavirusului. După ce au instituit procedura de carantinare a cărţilor împrumutate, instituţia băimăreană a achiziţionat sterilizatoare pentru cărţi şi publicaţii tipărite care au fost împrumutate. Cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare a achiziționat patru sterilizatoare. Acestea sunt utilizate în centrele bibliotecii din municpiu în scopul protejării cititorilor dar şi dezinfectării într-un timp mai scurt a materialelor împrumutate.

Această măsură a fost instituită pentru ca cititorii să nu aibă un timp îndelungat de aşteptare după volumele solicitate. Dacă până nu demult cititorii aşteptau aproximativ 14 zile după o carte, în prezent dezinfectarea acestora durează până la un minut.

“Cartea se introduce deschisă în camera de sterilizare, pe dispozitivul semiautomat de fixare a cărții, unde ventilatorul suflă aerul și flutură paginile, menținând cartea deschisă, astfel încât praful este îndepărtat cu ușurință, iar lumina UV ajunge până în interiorul cărții dezinfectând paginile. Lămpile UV-C distrug ADN-ul a 99,9% din bacterii, viruși, stafilococi, salmonella, spori de mucegai etc”, susţin reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Petre Dulfu” Baia Mare.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.