Biciclist octogenar accidentat mortal pe Dura de un șofer din Borșa

biciclistBiciclist octogenar accidentat mortal pe Dura de un șofer din Borșa

Ieri, în municipiul Baia Mare, a avut loc un eveniment rutier, în urma căruia un biciclist a fost accidentat mortal. Un bărbat de 33 de ani, din Borşa, a condus o autoutilitară, prevăzută cu semiremorcă, pe strada Victoriei, din municipiul Baia Mare, spre oraşul Tăuţii Măgherăuş.

La intersecţie cu strada Dura a efectuat manevra de depăşire a unui biciclist, care circula în aceeaşi direcţie, şi pentru că nu a păstrat distanţa laterală suficientă, l-a acroşat cu apărătoarea unei roţi, târându-l pe o distanţă de 15 metri. În urma leziunilor suferite, biciclistul, bărbat în vârstă de 85 de ani, din satul Săsar, a decedat. Poliţiştii continuă cercetările urmând ca la finalizarea lor să propună măsuri.

Având în vedere circumstanţele în care s-a produs evenimentul rutier prezentat anterior, poliţiştii maramureşeni recomandă conducătorilor auto să tină cont de următoarele recomandări cu privire la efectuarea manevrei de depăşire:

verificaţi dacă depăşirea se poate efectua în condiţii de siguranţă; asiguraţi-vă că din sensul opus nu se apropie un alt autovehicul, iar din spate nu este deja angajat în depăşire un alt mijloc de transport;

poziţionaţi maşina uşor spre stânga, pentru a putea avea o perspectivă mai bună asupra drumului din faţă;

poziţionându-vă astfel veţi semnala celorlalţi participanţi la trafic intenţia dumneavoastră; păstraţi o distanţă laterală suficientă faţă de vehiculul depăşit şi asiguraţi-vă în oglinzi că aţi trecut de el înainte de a  reintra pe banda din dreapta;

anticipaţi eventualele surprize ce pot apărea şi introduceţi maneta în viteza potrivită, care vă poate da plusul de acceleraţie de care aveţi nevoie în depăşire; nu depăşiţi limita legală de viteză!

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.