Biciclist ranit in urma unui eveniment rutier la Baia Sprie

biciclistIeri, 23 iunie, pe raza oraşului Baia Sprie a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea uşoară a unui biciclist.

Poliţiştii au stabilit că, în jurul orei 12.30, un băimărean de 17 ani se deplasa cu o bicicletă pe DN 18, din Baia Sprie.  Ajuns pe strada Forestierilor, nu a păstrat distanţa corespunzătoare şi a intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa regulamentar în faţa sa.

În urma accidentului, biciclistul a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, dar nu a rămas internat.

Testarea cu aparatul etilotest a relevat că biciclistul şi conducătorul autoturismului, băimărean de 46 de ani, nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cercetările continuă.

 

Pentru a nu deveni victime ale unor evenimente rutiere, poliţiştii maramureşeni recomandă bicicliştilor:

–        Să se asigure temeinic înainte de a schimba direcţia de mers;

–        Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, să reducă viteza şi să acorde prioritate de trecere celorlalţi participanţi la trafic;

–        Chiar dacă au prioritate de trecere, să se asigure că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia lor;

–        Să circule cât mai aproape de marginea dreaptă a drumului, iar atunci când sunt în grup, să se deplasează numai în coloană, câte unul;

–        Să nu circule cu bicicleta când se află sub influenţa băuturilor alcoolice;

–        Să se asigure cu o cască de protecţie;

–        Să nu se ţină de alte vehicule aflate în mers;

–        Să nu transporte pe bicicletă altă persoană;

De asemenea, pentru a circula pe drumurile publice, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător, cu dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.