Binecuvântarea capelei de cimitir din Parohia Oarța de Jos

Sâmbătă, 17 octombrie 2020, cu începere de la ora 10,00, Preasfinițitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a binecuvântat noua capelă de cimitir a Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Oarța de Jos, Protopopiatul Chioar.

Cu acest prilej, noua capelă de cimitir a primit hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Din soborul slujitor prezent la acest eveniment au făcut parte Pr. Nicolae Petruș, protopopul Chioarului, Pr. Ovidiu Spătar, parohul credincioșilor din Oarța de Jos, Pr. Daniel Achim, slujitor la Capela „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Jandarmeriei Maramureș, alături de alți părinți din parohiile învecinate.

De asemenea, a fost prezent domnul Bogdan Pop, primarul comunei Oarța de Jos, care l-a întâmpinat pe Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, și care, la finalul slujbei, a fost distins cu Medalia Omagială „Preot Nicolae Gherman”, pentru implicarea, alături de Consiliul local, în construirea capelei de cimitir.

Părintele paroh Ovidiu Spătar a fost distins cu Ordinul Omagial „Preot Nicolae Gherman”. Domnul epitrop Sorin Ianoș a fost distins cu Medalia Omagială „Preot Nicolae Gherman”. Diploma Omagială a Anului 2020 „a pastorației părinților și copiilor” a fost conferită domnului Cristian Oșan și domnului Marius Ionuțaș, fotograf, fiu al satului.

La final, părintele paroh a mulțumit ierarhului pentru prezența în mijlocul credincioșilor și i-a dăruit o bederniță brodată cu chipul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.