Blocaj la înmatriculări: VEZI de cand îşi pot înmatricula Românii masinile second-hand

Românii care vor să îşi înma­tri­culeze maşinile second-hand pot ob­ţi­ne o programare la Registrul Auto Român (RAR) abia începând cu luna martie, arată site-ul pentru programări al RAR. Eliminarea timbrului de me­diu, începând cu data de 1 februarie, a adus o creştere a numărului per­soanelor care doresc să-şi înma­tri­culeze maşinile la mâna a doua cum­părate din străinătate.

Cifrele înregistrate reflectă valul în­matriculărilor în creştere de maşini second-hand importate, astfel că joi 1 fe­bruarie au fost înmatriculate, de pil­dă, 523 de autoturisme noi şi aproa­pe 5.500 vechi, potrivit ultimelor date disponibile ale Direcţiei Re­gim Per­mise de Conducere şi Înma­tri­cu­la­re a Vehiculelor (DRPCIV), consultate de Mediafax.

„Faţă de luna decembrie a anului 2016 numărul de programări la RAR a crescut cu apro­ximativ 50%. Astfel, dacă în de­cem­brie 2016 la nivel naţional au fost apro­ximativ 48.000 de programări, în luna ianuarie 2017 s-a ajuns la pes­te 75.000“, a spus Roxana Nica, pur­tător de cuvânt al Registrului Auto Român (RAR).

Sursa: rtv.net

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.