Borşa : Jandarmii montani împreună cu membrii salvamont la datorie

În ziua de 2 decembrie a.c.,în jurul orei 13.00, colegii noştri din cadrul Postului de jandarmi montan Borşa au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe traseul Complex Turistic Borşa-Cascada Cailor, un bărbat are nevoie de ajutor. Jandarmii s-au deplasat în acea zonă, întâlnindu-se pe traseu cu membrii Salvamont Borşa care se îndreptau spre acelaşi loc. Ajunşi în acea zonă, la aproximativ 500 metri de Cascada Cailor, au observat un bărbat care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile şi a temperaturii scăzute, precum şi a faptului că persoana nu era echipată corespunzător, exista riscul ca sănătatea să-i fie pusă în pericol astfel că, jandarmii împreună cu membrii salvamont au transportat persoana la Staţia Teleferic de unde a fost preluată de către un echipaj de pe ambulanţă.

În cazul în care sunteţi victima unui accident pe pârtia de schi sau martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială sau fapte de natură să tulbure liniştea publică, sunteţi rugaţi să solicitaţi sprijin prin sistemul unic de urgenţă ‘112’ , de asemenea, vă puteţi adresa direct echipajelor de jandarmi montani din zonă.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Domnilor jandarmi va laudati degeaba , nu e treaba voastra sa interveniti in astfel de situatii . Persoana , chiar si sub influenta alcoolului , era afectata de frig , deci avea o problema medicala . In astfel de situatii, procedura spune clar ca nu e treaba jandarmilor ci a salvamontului . Exista o mare diferenta intre ” mentinerea ordinii publice ” si salvarea de oameni , deci nu va mai visati salvatori . De asemenea este jenant sa mintiti oamenii ca daca au un accident la schi pot sa anunte direct jandarmeria. Nu aveti atributii in salvarea de oameni si nu mai incercati sa va spalati imaginea pozand ca salvatori

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.