BORȘA : Primarul Ion Sorin Timiș : „ Școlile și grădinițele sunt pregatite 100% pentru începerea noului an școlar”

Mâine, 11 septembrie 2017, începe școala. Vorbim de un an școlar care aduce numeroase modificări pentru  clasa a V-a. Astfel , apare o disciplină nouă Educația socială și un alt element nou, obligativitate unui opțional integrat la nivelul mai multor arii curriculare. Să nu uităm și de Informatica care devine oră obligatorie în orar  și bineînțeles de manualul de Educație Fizică.

Elevii claselor a V-a și cadrele didactice implicate în procesul instructiv-educativ al acestor clase vor utiliza, în primele opt săptămâni ale noului an școlar, un Compendiu introductiv pentru gimnaziu.

Documentul are 296 de pagini și este structurat pe 6 arii curriculare: Limbă şi comunicare (Limba şi literatura română, Limba modernă 1 –  Engleză și Franceză și Limba modernă 2 – Engleză, Franceză și Germană), Matematică și Științele Naturii (Matematică, Biologie), Om și societate (Educație socială, Istorie, Religie – cultul ortodox, Geografie, Religie – cultul penticostal), Arte (Educație plastică, Educație muzicală), Tehnologii (Educație tehnologică și aplicații practice, Informatică și TIC), Consiliere și orientare (Consiliere și dezvoltare personală).

Cu toate modificările din planul cadru, Borșa este pregătită să-și întâmpine copiii și elevii în condiții optime în grădinițele și școlile din localitate.

Primarul Timiș Ion Sorin ne-a declarat :

„Luni, 11 septembrie 2017, localitatea Borșa este în sărbătoare. Micuții însoțiți de bunici, frați și părinți se îndreaptă către școli și grădinițe, care sunt pregătite pentru a-i primi. Educația reprezintă un element de bază în societatea noastră, noi aici la Borșa ne dorim copii și elevi bine pregătiți pentru a face față tuturor exigențelor pe mai departe.

Școlile si grădinițele din Borșa sunt pregatite 100% pentru începerea noului an școlar. Clasele sunt curate, majoritatea renovate, băile sunt funcționale în toate școlile, sistemele de încălzire sunt pregatite pentru sezonul rece.  Le doresc cadrelor didactice, părinților copiilor și elevilor borșeni un an școlar plin de satisfacții profesionale și rezultate pe măsură.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.