Borşa:Un tanar din Borşa lovit grav de o soferiţă care a fugit de la locul faptei

Femeie-la-volanPoliţiştii din Borşa au fost sesizaţi ieri, prin Apelul Unic de Urgenţă 112 că la ora 17.50, pe strada A. I. Cuza din localitate s-a produs un accident soldat cu victimă iar conducătoarea auto a părăsit locul faptei.

În timp ce traversa strada pe direcţia de mers Suceava-Moisei, un borşan de 20 de ani a fost surprins şi accidentat de un autovehicul aflat într-o depăşire. În urma impactului, conducătoarea auto nu a acţionat legal şi moral, continuându-şi deplasarea către domiciliu, fără încuviinţarea organelor de poliţie. Suferind leziuni grave, tânărul accidentat a fost transportat la Spitalul oraşului Borşa urmând a fi transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. „Constantin Opriş” din Baia Mare pentru acordarea de îngrijiri medicale.

După câteva ore de la producerea evenimentului, la sediul Poliţiei din Borşa s-a prezentat o femeie de 32 de ani din aceeaşi localitate, care a declarat că ea a condus autoturismul implicat în producerea accidentului.
Cercetările efectuate de poliţişti au constatat că plăcuţele de înmatriculare ce erau aplicate pe autoturism au fost atribuite unei alte maşini şi aveau valabilitatea expirată din data de 07 noiembrie 2012. Mai mult, autoturismul figura ca fiind radiat din circulaţie din data de 31 ianuarie 2014.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducere a unui autovehicul neînmatriculat, cu număr fals, vătămare corporală şi părăsirea locului accidentului.
Poliţiştii consideră incalificabilă situaţia în care, un conducător auto implicat într-un accident rutier cu persoane rănite părăseşte cu laşitate şi fără motivaţie legală locul faptei, lăsând în urma sa victimele neajutorate. Ei atrag atenţia asupra faptului că în unele situaţii, viaţa persoanelor accidentate atârnă de câteva măsuri de prim ajutor şi le recomandă conducătorilor auto să fie responsabili în cazul în care sunt implicaţi în asemenea situaţii.

Orice persoană implicată într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a altei persoane este obligată să anunţe poliţia în cel mai scurt timp posibil, să nu modifice sau să nu şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei. Conform art. 338 din Codul Penal, nerespectarea acestor prevederi constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

foto:arhivă

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.