Borseni cercetaţi pentru braconaj cinegetic şi infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor

arma-de-vanatoarePoliţiştii maramureşeni au depistat, în cursul nopţii de 08/09 august a.c., trei bărbaţi în timp ce se deplasau pe un fond de vânătoare într-un autoturism de teren. Din primele verificări efectuate a reieşit că cei trei sunt bănuiţi de comiterea de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic.

La ora 05.30, în cadrul unei acţiuni comune desfăşurate de poliţişti de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, Serviciul de Investigaţii Criminale şi din cadrul Poliţiei Oraşului Borşa, a fost depistat un autoturism de teren ce se deplasa pe raza fondului de vânătoare nr. 11 ,,Bistriţa – Ţibou”.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 43 de ani iar în calitate de pasageri alţi doi bărbaţi, în vârstă de 40 şi 44 de ani, toţi din Borşa.

În urma controlului efectuat, în vehicul au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, o armă de vânătoare cu glonţ, ce avea seria ştearsă, 20 cartuşe aferente acesteia, precum şi alte bunuri ce erau destinate a fi folosite la vânătoare.

În urma verificărilor efectuate în evidenţele deţinătorilor de arme şi muniţii s-a constatat că niciunul dintre cei trei bărbaţi nu este autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii de nicio categorie.

Autoturismul şi bunurile găsite în interiorul acestuia au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Cei patru bărbaţi sunt cercetaţi acum pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, falsificarea, modificarea sau ştergerea marcajelor de pe armele letale şi braconaj cinegetic.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.