Borşenii aniversează a XVII-a ediţie a “Cupei veteranilor la schi”-GALERIE FOTO

salvamont3Duminică, 29 martie, cu începere de la ora 10.00, Borşa îşi etalează competenţele la schi. Pe pârtia din Complex se desfăşoară cea de-a XVII-a ediţie a “Cupei veteranilor la schi”, întrecere despre care primarul Borşei, Ion Sorin Timiş, un schior împătimit la rândul său, vorbeşte cu mândrie. “Şi eu schiez de la vârsta de patru ani, iar în Borşa cunosc fiecare zonă, fiecare munte, fiecare porţiune. De câte ori am ocazia, mă relaxez la schi. Este cel mai bun loc pentru a-mi pune gândurile în ordine, pentru a-mi prioritiza proiectele. Sunt mândru de faptul că Primăria Borşa, prin Serviciul Public Salvamont şi Telescaun Borşa este organizator al acestei acţiuni care pentru toţi borşenii are o însemnătate aparte”, a declarat Ion Sorin Timiş, edilul oraşului Borşa.

La bunul mers al acţiunii au contribuit şi sponsorii “Dracard SRL”, Coca-Cola, Tuborg şi T.I.G. SRL.Conform declaraţiilor oferite de Daniel Timiş, şeful Serviciului Salvamont Borşa, prima ediţie a fost organizată la începutul anilor ‘80, însă a fost întreruptă din varii motive în unii ani. „Acum încercăm reînnodarea tradiţiei, iar dacă ne gândim la faptul că Salvamont Borşa a fost unul din promotorii concursului la nivel naţional, ne dorim şi mai mult ca această competiţie să ofere un adevărat spectacol atât pentru participanţi, cât şi pentru privitori şi să reuşim să o permanentizăm în fiecare an”, a declarat Daniel Timiş.

Categoriile de vârstă încep de la 35 de ani, atât la bărbaţi cât şi la femei

Categoriile de vârstă acceptate în concurs încep de la 35 de ani, atât la femei cât şi la bărbaţi. La femei, însă, va fi categoria de vârstă 35 – 45 de ani şi categoria peste 45 de ani, în timp ce la bărbaţi competitorii se pot înscrie în una din grupele: 35 – 45 de ani, 45 – 55 de ani sau peste 55 de ani.

Echipa Salvamont, care îi mai are în componenţă şi pe col (r) Nicoară Andreica, dar şi pe fostul şef al Salvamont, Ionel Paul Timiş, participă la această competiţie cu un nucleu de 12 persoane, implicându-se direct în organizarea traseului, asistenţă de specialitate la concurs, precum şi asigurarea cronometrului electronic care să stabilească timpul fiecărui participant, pentru a nu exista niciun fel de discuţii la finalul competiţiei. Daniel Timiş, şeful echipei Salvamont a făcut precizarea că acest cronometru profesional a costat 18.000 de lei şi a fost obţinut printr-o sponsorizare oferită de un cetăţean al Borşei.

Doctorul Ludovic Gyorfi, unul dintre primii organizatori ai Cupei Veteranilor

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.