Britanicii iau atitudine: Petiţie de 100.000 de semnături pentru anularea vizitei lui Donald Trump în regat

Britanicii iau atitudine: Petiţie de 100.000 de semnături pentru anularea vizitei lui Donald Trump în regat

Peste 100.000 de britanici au semnat în mai puţin de cinci ore o petiţie prin care se cere anularea vizitei de stat pe care preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, ar urma să o facă în Marea Britanie la invitaţia reginei Elisabeta a II-a, transmite The Independent.

Guvernul M. Britanii este obligat să răspundă la orice petiţie care strânge 10.000 de semnături, iar o petiţie cu 100.000 de semnături ar putea să fie considerată pentru o dezbatere parlamentară.

Petiţia atrage atenţia asupra ”incidentelor de misoginism şi vulgaritate” de care a dat dovadă preşedintele american, care nu ar trebui să fie invitat la o întâlnire cu regina Elisabeta a II-a, deşi ar urma să aibă acces în Marea Britanie.

În acest moment, peste 1.000 de oameni semnează în fiecare minut petiţia, care a strâns destule semnături pentru a fi luată în considerare la doar patru ore şi jumătate după ce a fost lansată.

”Donald Trump ar trebui să aibă dreptul de a intra în Marea Britanie în calitatea sa de preşedinte al Statelor Unite, dar nu ar trebui să fie invitat la o vizită de stat, pentru că ar putea să cauzeze ruşine pentru Majestatea Sa Regina”, se arată în petiţia semnată de 100.000 de cetăţeni ai Regatului Unit.
Autorii petiţiei susţin că misoginismul şi vulgarităţile exprimate în ultimele luni de preşedintele american îl descalifică pe acesta pentru a se întâlni cu regina Elisabeta a II-a sau cu Prinţul de Wales.

Majoritatea semnăturilor a venit din Londra, precum şi din oraşe ca Brighton, Bristol, Edinburgh şi Manchester. Premierul Theresa May a anunţat sâmbătă că preşedintele Trump a acceptat o invitaţie din partea reginei Elisabeta a II-a  pentru a vizita mai târziu în acest an Marea Britanie.

Liderul laburiştilor a declarat că vizita de stat pe care preşedintele Donald Trump plănuieşte să o facă în Marea Britanie ar trebui să fie împiedicată, atât timp cât rămâne în vigoare ”interdicţia musulmană” anunţată de Casa Albă.

Corbyn a precizat că premierul britanic nu ar trebui să-l susţină pe preşedintele american, până ce acesta nu demostreză că ”va proteja drepturile fundamentale, libertăţile şi legile” la Casa Albă.

sursa:romaniatv.net

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.