Broasca țestoasă Cabeçao face primele predicții la Cupa Mondială din Brazilia

Mascota Cupei Mondiale de Fotbal, broasca țestoasă Cabeçao, a făcut primele ei predicții, dând câștigătoare țara gazdă în partida dintre Brazilia și Croația. Dacă ar fi dat ca favorită Croația, ar fi fost amenințată cu dispariția, atât de mare este dorința Braziliei de a obține al șaselea titlu mondial, informează luni ziarul ABC.

Cabeçao trăiește într-un adăpost pentru broaște țestoase din Praia do Forte, la o sută de kilometri de orașul Salvador de Bahía. Are 25 de ani, este mascul și folosește o metodă similară caracatiței Paul pentru a-și realiza predicțiile. La capătul celor două steaguri ale echipelor care joacă este plasată câte o sardină. Sardina aleasă de broască din dreptul unuia dintre steaguri arată care dintre țări va fi câștigătoare. Cu condiția ca țestoasei să-i fie foame, notează ABC.

Cu Paul era însă mai amuzant, având în vedere că trebuia să aleagă între cufere, având pe capac steagul țărilor care jucau, în care era plasată hrana și pe care caracatiță le deschidea cu tentaculele. Spectacolul pe care îl făcea la complexul Sea Life Centre de Oberhausen era atât de vizionat, încât după moarte a fost ridicat un monument în memoria sa.

Brazilienii vor să facă ceva asemănător cu țestoasa Cabeçao, deși îi va fi greu să devină la fel de celebră. Caracatița Paul a devenit un fenomen viral pe rețelele sociale fiind cel mai căutat subiect de pe Internet. S-a aflat pe prima pagină a știrilor postului CNN, iar BBC a dezbătut inclusiv naționalitatea cefalopodului, considerând că s-a născut la Weymouth și prin urmare este britanică.

Paul a devenit mascota oficială a Mondialului din Africa de Sud, astfel încât toată lumea a uitat că țara gazdă avea propria mascotă: leopardul Zakumi. O asociație ecologistă a cerut eliberarea lui Paul, deși nu avea șanse să supraviețuiască în mediul natural. Iar Spania a cerut includerea sa echipă, dar caracatița nu avea clauză de reziliere și nu a putut să fie transferată.

Moartea lui Paul nu a trecut neobservată, iar spaniolii i-au dedicat filmul ŤMatar al pulpo Paulť, un thriller care a fost lansat în august 2010. Statisticile au consemnat uimitoarele sale predicții: patru din șase la Cupa Europeană din 2008 (a greșit totuși rezultatul final dintre Spania și Germania) și opt din opt, la Mondialul din 2010. Lui Cabeçao îi va fi foarte greu să-l depășească pe acest erou al fotbalului, conchide

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.