Buda Ioan, secretarul general al PER Maramureș,  va candida pentru un nou mandat de consilier județean , sub soganul :  “Ecologizarea mediului politic, economic și social!”

Partidul Ecologist român nu reprezintă pentru Ioan Buda doar o formațiune politică ci reprezintă o măsură pentru protejarea mediului înconjurător , apărarea principiilor ecologiste care se reflectă în domeniul social, cultural, economic, educațional și sănătate.

Absolvent al  Universității Tehnice din Petroșani, fost director al SC Remin SA,  în prezent consilier județean din partea Partidului Ecologis Român  , Buda Ioan reprezintă  un exemplu pozitiv  pentru județul Maramureș.

Consecvent politic , candidat în trecut și prezent pe listele PER, consilierul județean Buda Ioan militează pentru răspunderea penală a celor care participă la defrișările ilegale , pentru promovarea  produselor  tradiționale și BIO, pentru simplificarea acordării autorizțiilor de mediu, pentru suținerea producătorilor locali, pentru agricultura  locală, pentru fermierii români, pentru reducerea TVA-ului la produsele locale, pentru un turism de calitate și  pentru respectul oamenilor care trăiesc și muncesc în mediul rural.

Partidul Ecologist român nu reprezintă pentru Ioan Buda doar o formațiune politică ci reprezintă o măsură pentru protejarea mediului înconjurător , apărarea principiilor ecologiste care se reflectă în domeniul social, cultural, economic, educațional și sănătate.

“ Deși nu avem reprezentativitate la nivel de Guvern, totuși PER-ul  are oameni de calitate la nivel local și județean. Cea mai mare provocare la nivelul județului Maramureș o reprezintă proiectul de gestionare a deșeurilor lansat în urmă cu 10 ani de către Consiliul Județean, dar în prezent nefinalizat. Ne confruntăm cu adevărate focare de infecție datorită neglijenței umane și a unei proaste gestionări a acestor  gropi pentru depozitarea gunoaielor , puncte de colectare a deșeurilor, ce  reprezintă de fapt vulnerabilitățile unui județ întreg care se resfrâng , însă, asupra sănătății noastre.

Pandemia ne-a demonstrat că suntem vulnerabili, deși acțiunile noastre duc la rezultate de multe ori catastrofale. Astfel,  defrișărilor masive și necontrolate, uneori chiar cu sprijinul autorităților, au dus la inundații,  distrugeri de gospodării și  terenuri agricole.

În calitate de consilier județean voi milita pentru un plan de gestiune a deșeurilor viabil, pentru sănătatea oamenilor, pentru susținerea producătorilor locali, pentru un turism de calitate și  pentru pedepsirea infracțiunilor silvice.”a menționat pentru jurnalmm.ro, consilierul județean Buda Ioan.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.