C.D. Nenitescu- simpozion despre Holocaust

,,Colegiul Tehnic C. D. Nenitescu” a organizat in data de 9 octombrie a.c, un simpozion cu tema : ,, Holocaustul- Dreptul la neuitare”. Incepand din anul 2004,in Romania, 9 octombrie este Ziua Nationala a comemorarii victimelor Holocaustului.

Organizatorii acestui eveniment au fost profesorii: Ramona Buhai, Adela Nechita si Iulia Hojda care si-au adus contributia la desfasurarea acestei manifestari stiintifice.

Din partea comunitatii evreiesti a fost profesorul Petru Ghantz. Despre Holocaust a mai vorbit si reprezentanta comunitatii rome, Loredana Mihaly.

Sala in care s-a desfasurat simpozionul a fost arhiplina, elevii au fost interesati de acest subiect, au fost adresate  intrebari celor care au vorbit despre tragedia poporului evreu si despre suferintele romilor in timpul Holocaustului.

Reprezentantul comunitatii evreiesti a vorbit despre tragedia poporului evreu, despre intalnirea pe care a avut-o cu Elie Wiesel inainte ca acesta sa fie laureat al Premiului Nobel pentru Pace in 1986. Profesorul Ghantz a mai vorbit despre dramele familiei datorate Holocaustului. In incheiere a subliniat importanta acestei manifestari organizate de Colegiul Tehnic C.D. Nenitescu din Baia Mare.

S-a tinut un moment de reculegere pentru toti aceia care au fost ucisi in timpul Holocaustului.

A mai vorbit si profesorul de religie Vlad Bondre despre  etimologia Holocaustului.

Nu in ultimul rand a mai vorbit si Loredana Mihaly, despre suferintele romilor de-a lungul timpului, si in mod special  despre perioada Holocaustului.

In incheiere profesoara Adela Nechita a cantat la chitara cateva cantece de pace.

Ultima actiune a fost plantarea unui copac, care  simbolizeaza dorinta de pace si neuitarea trecutului.

A fost un simpozion reusit in care gazdele actiunii au primit multumiri din partea reprezentantilor celor doua comunitati.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.