Cabana primarului din Rona de Sus a fost incendiată de o mână criminală!

focSăptămână plină de ghinioane pentru locuitorii din Rona de Sus. Nenorocul și neșansa pare să fi lovit tocmai în unii dintre cei mai reprezentativi oameni ai comunității, respectiv primarul comunei ucrainene, Ioan Romaniuc, respectiv Maica Stareță de la Mănăstirea Ortodoxă. Primul incident a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, când edilul din Rona de Sus, Ioan Romaniuc s-a ales cu o sperietură groaznică. Cabana pe care o deţine a luat foc, iar edilul crede că este vorba, de fapt, despre o incendiere a imobilului de către persoane necunoscute”, susțin colegii de la infomm.ro.

Edilul este convins că focul nu s-a aprins pur şi simplu, ci este vorba despre o mână criminală. „Au venit şi au turnat benzină sau altă substanţă inflamabilă pe o latură a cabanei. Din fericire, pentru că lemnul a fost ignifugat, incendiul nu s-a extins. Sunt convins că este vorba despre o mână criminală. Am fost pur şi simplu îngrozit când mi s-a spus în plină noapte că a fost aprinsă cabana. Am şi eu duşmani, dar cred că diferendele pot fi soluţionate şi paşnic, nu doar prin metode extreme. Chiar astăzi (n.red. joi, 13 august), voi depune plângere la poliţie”, a spus Ioan Romaniuc, primarul comunei Rona de Sus, citat de colegii de la infomm.ro.
Pompierii sigheteni sunt cei care au intervenit pentru stingerea incendiului.

„Pompierii sigheteni au lichidat un incendiu împreună cu Serviciul de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă în localitatea Rona de Sus. Incendiul a izbucnit într-o cameră a unei case, iar în urma lui au ars circa 0,5 metri pătrați de perete din lemn”, a arătat Oana Alexa-Gonczi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş.

La o zi după ce i-a luat foc cabana, respectiv joi, 13 august, primarul a fost la un pas de a fi arestat de jandarmi, fiindcă a încercat să vină în ajutorul maicii starețe, evacuată din Mănăstirea Ortodoxă din Rona de Sus.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.