Caini si cai ca doctori si psihologi, in Estonia

Asociatia PARTES a participat, alaturi de partenerii sai europeni, la a patra intalnire a proiectului Grundtvig – Parteneriate de invatareTerapii Asistate de Animale de Companie. Invatand cu ei” la Tallinn (Estonia), intre 16 si 20  iulie 2014.

Am avut ocazia sa vorbim despre felul in care fiecare partener lucreaza cu animale, despre munca legata de proiect, dar si sa vedem pe viu, din nou, cum cainii si caii devin terapeuti si psihoterapeuti. Gazda noastra, Asociatia Equilibre din Koordi Roosna-Alliku, a dezvoltat o adevarata ferma ecologica in care imbina constructiile ecologice de case si spatii de locuit pentru animale cu terapiile si psihoterapiile asistate de animale si cu formarea/ educatia in cele doua domenii.

De asemenea, ne-am intalnit cu membri ai Asociatiei Nationale Estoniene pentru Terapia cu Caini si am vazut cum acestia stabilesc, incetul cu incetul, standardele pentru atestarea sau acreditarea atat a terapeutilor cu animale, cat si a animalelor folosite in terapie.

Urmatoarea intalnire de proiect va avea loc la Baia Mare, in luna octombrie, atunci cand partenerii de proiect din Marea Britanie (organizatia Transformand Luminile Rosii in Verde Cambridge), din Lituania (Muzeul Lituanian al Marii din Klaipeda), Italia (Centrul Holistic de Interventii Asistate cu Animale La Tela di Carlota din Vicenza) si Spania (coordonatorii proiectului – Centrul de Educatie Speciala Dr. Fernando Arce din Torrelavega) si Estonia vor participa si la Conferinta internationala a Asociatiei Esperando despre terapii pentru persoanele cu dizabilitati.

Una dintre temele posibile, care starneste deja un interes intens, este terapia asistata de delfini! Aceasta ar urma sa fie prezentata de catre specialistii Muzeului Lituanian al Marii.

Intre timp, parteneriatul dintre Asociatiile PARTES si ESPERANDO continua, astfel incat copiii si tinerii cu dizabilitati de la Esperando beneficiaza de sedintele saptamanale de terapie cu cai la Baita.

Asociatia PARTES a fost infiintata in anul 2011, cu scopul de a stimula implicarea cetatenilor in viata comunitatii prin responsabilitate, participare civica si coeziune sociala.

Andrada CRACIUN

Presedinte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.