Campania “Copiii Pot fi Sărbătoriți în Orice Zi” continuă în Sighetu Marmației. Consilierul local, președinte PNL Sighetu Marmației av.Daniela Onița Ivașcu: Nu este nevoie de o zi specială pentru a face o bucurie copiilor. Este nevoie de implicare, viziune și dragoste față de comunitate!

Campania “Copiii Pot fi Sărbătoriți în Orice Zi” continuă în Sighetu Marmației. Consilierul local, președinte PNL Sighetu Marmației av.Daniela Onița Ivașcu: Nu este nevoie de o zi specială pentru a face o bucurie copiilor. Este nevoie de implicare, viziune și dragoste față de comunitate!

Duminică,16 septembrie 2018, începând cu ora 12,30 copiii însoțiți de părinți, frați și bunici sunt așteptați în Cămara unde pot petrece o zi de neuitat.

La inițiativa consilierul local, președinte PNL Sighetu Marmației av.Daniela Onița Ivașcu s-a pus bazele proiectului “Copiii Pot fi Sărbătoriți în Orice Zi”, campanie derulată în parteneriat cu S.C Zizo, având ca obiectiv identificarea unor locații în cartierele municipiului Sighetu Marmației, locații ce pot fi transformate în parcuri și locuri de joacă pentru cei mici.

Consilierului local av. Onița Ivașcu, președintele PNL Sighetu Marmației , inițiatorul acestei activități, ne-a mărturisit:

“Am demarat acest proiect pentru a aduce bucurie în rândul celor mici, care nu au parte de un loc de joacă. Acum identificăm locații care ulterior le putem transforma în adevărate parcuri și locuri de joacă pentru cei mici. Pentru o zi copiii au parte gratuit de un tobogan gonflabil, animații, pictură pe față și multă, multă voie bună.

Am fost prezentă până acum în cartierele Iapa și Șugău, duminică voi fi în Cămara. E o nevoie la nivelul Municipiului Sighetu Marmației de o implicare mult mai mare din partea  autorității locale în viața comunității sighetene. Vorbim de un municipiu în care există doar un singur loc de joacă amenajat, cel de  la Grădina Morii.

În cartierele mărginașe nu vorbim de locuri de joacă , nu vorbim de parcuri, vorbim de o bancă uitată, care ne aduce aminte de copilăria nostră , de mireasma copilăriei noastre, dar acum sunt date uitării, totul e în paragină.

Din punctul meu de vedere transformarea unor locații din cartiere  în locuri de joacă e o prioritate , copiii reprezintă viitorul iar pe lângă educația parentală educația școlară e nevoie și de petrecerea timpului liber în locuri de joacă amenajate , vorbim de o nevoie specifică vârstei lor.

Am stat de vorbă cu părinți și  bunici. Sunt dezamăgiți de faptul că amenajarea urbanistică, infrastructura, estetica peisagistică nu se găseste pe lista de priorități a autorității locale. De aceea , din nou, am intervenit noi.Mulțumesc colegilor mei din PNL Sighetu Marmației, voluntarilor, societății Zizo și așa cum am menționat de fiecare dată: Nu este nevoie de o zi specială pentru a face o bucurie copiilor , este nevoie de implicare, viziune și dragoste față de comunitate!”

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.