Campania electorală murdărește sărbătorile câmpenești

sarnbNe facem rău mulțumindu-ne cu ce avem și trăind cu frica de a nu ni se lua și sărăcia pe care o avem. În regimul  pe care-l numim odios aveam de venerat de musai, un cuplu dictatorial.

Acum apar zeci de reprezentanți ai dictaturii care se ițește la orizont ce se calcă pe picioare la Sâmbra Oilor, La Tânjaua de pe Mara și, sigur, vor fi și la Hora de la Prislop, care se dedică binelui nostru. Firește. acest bine este doar declarativ, pentru că noi trăim tot mai greu. Prețioșii candidați  se mută dintr-o televiziune în alta, de la un eveniment la altul pentru a fi vizibili  oamenilor care le pot da un vot, dar pe care ei de fapt îi desconsideră. Discursurile spumoase evită să aducă în discuție adevăratele probleme ale românilor plecați în Europa și promit lucruri pe care, de fapt, nici ei nu le înțeleg. Cu bani publici sau nu, mediatizarea lor costă bani grei, care oricum vin din zone gri sau cvasilegale ale economiei spulberate.

Niciun cuvânt despre absolvenții de facultate, de liceu, despre unificarea protecției sociale

Despre condițiile absolvenților de facultate, de liceu, nicio o vorbă. Despre  unificarea protecție sociale la nivel european nicio virgulă. Despre dezvoltarea economiei de durată, măcar a celei strategice, nu se știe nimic. Ce ne așteaptă în următorii cinci ani de mandat nu știu nici măcar responsabilii  veșnici ai Europei, darmite acești debutanți. Nici un așa autoproclamat politician nu știe altceva decât ce favoruri are de accesat, dacă va face pragul de europarlamentar.

Mii de euro salar, alte mii de euro pentru colaboratori, un statut onorabil față de cunoscuți și vecini. Casă și masă în Belgia, precum și posibilități de a vedea lumea pe banii contribualilor europeni. Partidele cu ștaif au protecție legalizată, legea electorală plină de gablonzurile Autorității Electorale Centrale le asigură alegerea prin tertipuri care încalcă flagrant Constituția. Dreptul de a fi propus pentru candidatură este restricționat de așa zisele semnături de susținere, care vezi Doamne, certifică popularitatea candidatului.

Sistemul de reprezentare a candidaților în secțiile de votare este compromis

Apoi sistemul de reprezentare a candidaților în secțiile de votare este compromis, fiind admiși fără doar și poate,  candidații partidelor care au reprezentare în Parlamentul European. Deci Noi și numai NOI! Dacă la un moment dat voturile au înclinat spre o anumită opțiune, această rămâne favorizată  la toate scrutinurile electorale. Mulți din cei care au votat anumiți europarlamentari sunt morți sau și-au schimbat opțiunea. Cu toate acestea, votul de acum cinci ani are influență covârșitoare în aparatul menit să supravegheze voturile.  De fapt, voturile ar trebui supravegheate de cetățeni neîncadrați politic și de sistemul de supraveghere al legislației.  Ce-ar face această armată de oameni dacă s-ar introduce votul electronic conferit prin cartea de identitate? Un cititor al codului numeric și datelor minimale din cartea de identitate ar asigura acces la vot și transparența necesară. Nu de urne transparente avem nevoie, ci respectarea dreptului de a alege și a fi ales fără constrângeri.

 Despre candidaturile independenților, ce să mai vorbim. Cei care au strâns de la  100.000 de români  semnăturile, sunt prea săraci ca să poată promova o candidatură la nivelul întregii țări. Timpul și mijloacele sunt limitate, iar birocrația CNA descurajează televiziunile în a promova  candidați, de frica amenzilor usturătoare.

Campanie europarlamentară promovează mai mult șefii de partide decât candidații

Această campanie europarlamentară promovează mai mult șefii de partide decât candidații. Ponta Antonescu și Udrea tronează pe toate căile de comunicații, despre ei știindu-se că vor candida la prezidențiale. Așadar, campania europarlamentară este de fapt campanie prezidențială, iar cei care vor merge în Parlamentul Europei sunt știuți de partide. Surprize mari pot veni din cauza absenteismului sau nu. Votul cetățenilor este influențat draconic de promisiunile făcute și de mituirea aparentă a bugetarilor și a pensionarilor. Chiar dacă li s-au restituit anumite sume care le-au fost tăiate, cu acești bani pot cumpăra mai puțin și mai rar. S-a mituit această pătură socială pentru că bugetarii mai sunt și președinți, vicepreședinți ai secțiilor de votare, iar sumele  de care se bucură sunt  semnificative pentru sărăcia actuală. Dacă acei funcționari publici care sunt  responsabilii secțiilor de votare ar fi plătiți ca și pentru o zi normală de muncă a funcției lor, atunci alegerile ar fi mai apropiate de adevăr. Metodele de seducție a electoratului sunt demonice, sunt angajați specialiști în manipulare psihologică socială, care cunosc și stăpânesc aceste mijloace. Nouă ni se comunică toxic diverse sondaje menite să alinieze intenția de vot. Subiecții sunt aceași, sunt aleși cu grijă iar răspunsurile sunt contractate cu furnizorii de servicii de manipulare.

Armată de agenți electorali angrenați în luptă

O armată de  de agenți electorali este  convocată, începând cu lipitorii agresivi de afișe, sondori de opinie, numărători paraleli, precum și mașini de vot conduse în speță de interlopi. Cine să-i contracareze pe aceștia? Cine are posibilități și voință în a  respecta voința și dorința celui chemat să voteze? Aparent totul este democratic, dar de fapt sunt aranjamente grave și chiar penale. Războiul  ne bate la ușă, interesele europene sunt altele decât cele la care am subscris. Am constatat pe pielea noastră, când am văzut, cât de cu drag ne-au primit  civilizații în  fieful lor.  Dacă nu venim să le muncim ieftim, dacă se poate doar pe mâncare și cazare, suntem puși la zid. Investitorii străini  au fost și rămân străini de interesele  noastre. În numele privatizărilor au furat și distrus tot ce le concura piața și ne-au lăsat de izbeliște  victime ale bancherilor care ne împrumută cu drag dacă le cumpărăm produsele la prețurile lor.

Sărăcia cumplită și lipsa de strategii ne fură speranțele. Soluțiile nu pot  sosi din programe de spoliere și impunere. Revigorarea nației în decadență poate fi oferită de eliminarea birocrației de normarea și instalarea responsabilităților la toate nivele decizionale. Avem nevoie de o nouă Constituție, care să ne dea dreptul să alegem chiar și forma de guvernare. Deocamdată, Republica este OBLIGATORIE!

Nu este drept să se aloce bani pentru obiective ineficiente care odată realizate să nu se poată amortiza din activitatea proprie. Sănătatea, învățământul și protecția socială trebuie considerate investiții pe termen nelimitat, iar obiectivul acestora să fie progresul și asigurarea existenței demne, nu decente, a fiecărui cetățean  al Europei și, într-o formă extinsă, a fiecărui pământean. În caz contrar, nu războaiele vor nimicii lumea ci foamea, bolile și nedreptatea socială pe care noi o păstrăm conferind dreptul la decizie unora de care nu am auzit și nu știm cele poate capul. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.