Campania naţională „Spaţiul public este al tuturor!”

În contextul desfăşurării adunărilor publice de protest din ultima perioadă, Jandarmeria Maramureş promovează şi desfăşoară activităţi în cadrul campaniei naţionale „Spaţiul public este al tuturor!”, în scopul conştientizării participanţilor cu privire la consecinţele juridice ale faptelor antisociale săvârşite pe timpul adunărilor publice, respectiv informarea organizatorilor şi participanţilor cu privire la cadrul legal de reglementare a adunărilor publice.

Jandarmii maramureşeni au prezentat participanţilor la evenimente modul de comportament pe timpul desfăşurării mitingului de protest, în scopul protecţiei acestora şi pentru zădărnicirea oricăror acte de violenţă sau încălcare a prevederilor legale, de a-şi aduce aportul la educarea populaţiei şi, în special, a tinerilor în spiritul respectării legilor, şi conştientizarea acestora cu privire la consecinţele manifestărilor violente sau de altă natură antisocială.  În cadrul activităţilor preventive desfăşurate, s-au distribuit flyere care cuprind recomandări specifice cu caracter preventiv.

Efectivele specializate ale Jandarmeriei Maramureş vor desfăşura activităţile în cadrul campaniei naţionale şi în perioada următoare, concomitent cu asigurarea măsurilor specifice necesare desfăşurării manifestaţiilor autorizate în condiţii paşnice, protecţia manifestanţilor, dreptul la libertatea de întrunire şi la libera exprimare.

* * *

Miercuri, 08  februarie a.c., începând cu ora 18:00, la Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din municipiul Baia Mare, se va desfăşura meciul de volei dintre echipele C.S. Ştiinţa Explorări Baia Mare şi C.S. A.C.S.V.M. Zalău, din cadrul Cupei României.

Efectivele de jandarmi vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la această manifestare sportivă, desfăşurând activităţile specifice pentru desfăşurarea în condiţii optime a competiţiei sportive, acordând atenţie măsurilor de prevenire şi combatere a faptelor antisociale.  În vederea evitării situaţiilor neplăcute, Jandarmeria Maramureş reaminteşte următoarele :

– legislaţia în vigoare interzice persoanelor fizice deţinerea, folosirea sau efectuarea oricăror operaţiuni cu materiale pirotehnice aşadar, spectatorii nu au voie să introducă în sala sportivă astfel de obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la aceste competiţii sportive.  De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

– este interzis accesul în sala sportivă cu substanţe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale ori alte asemenea obiecte confecţionate pentru tăiere, împungere sau lovire.

Participanţii la manifestarea sportivă trebuie să respecte măsurile stabilite de organizator şi forţele de ordine, pe traseele către locul de desfăşurare al meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive.

Totodată, recomandăm participanţilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.