CAMPANIE – Un IULIE fără plastic! Utilizați cișmelele VITAL

Statisticile arată că zilnic cumpărăm zeci de sticle de plastic cu diverse bături, ceea ce nu e un lucru îmbucurător pentru mediu. Plasticul are efecte dezastruoase pentru mediu, astfel că multe țări și orașe din întreaga lume interzic folosirea materialelor din plastic, iar apelul organizațiilor de mediu pentru interzicerea materialelor plastice de unică folosință este la un nivel ridicat de mult timp. Așadar, vă invităm să vă alăturați mișcării globale Un IULIE fără plastic! Alegeți să deveniți o parte a soluției poluării din plastic – pentru că putem avea străzi, oceane și comunități frumoase și sănătoase.

Un IULIE fără plastic, este o mișcare globală ce reunește milioane de oameni în căutarea soluțiilor pentru stoparea poluării cu plastic. Plastic Free July (https://www.plasticfreejuly.org/) oferă resurse și idei pentru a vă ajuta să reduceți deșeurile de plastic de unică folosință în fiecare zi acasă și la muncă. Mișcarea a inspirat peste 250 de milioane de participanți în 177 de țări. Mai mult, mica voastră schimbare va face diferență masivă pentru comunitățile noastre. Puteți alege să refuzați materialele plastice de unică folosință în iulie (și nu numai!). Cel mai bun lucru, faptul că faceți parte din mișcarea Un IULIE fără plastic, fapt care vă ajuta să găsiți alternative grozave ca și utilizarea materialelor biodegradabile, care pot deveni pentru totdeauna noi obiceiuri.

Ne alăturăm și noi acestui demers, mai ales din  dorința de a avea un mediu înconjurător mai bun, dar și pentru a-l proteja pe cel existent. Prin urmare societatea VITAL S.A. vă reamintește că a instalat 12 cișmele cu apă potabilă pe raza municipiului Baia Mare, de unde puteți să consumați apă direct sau să vă reîncărcați recipientul personal. Cișmelele au fost gândite astfel încât să aibă două funcții: una pentru cei care doresc să beneficieze de apă potabilă pentru băut și cea de-a doua, de răcorire în zilele cu temperaturi ridicate. Reamintim utilizatorilor că cișmele sunt prevăzute cu un buton și un sistem de duze prin care se pulverizează apă, foarte fin, realizând răcorirea persoanei care accesează această funcție. Cișmelele sunt oprite în lunile de vreme rece pentru a preveni suflarea sau înghețarea apei pe suprafețe, în acest timp au loc și reparațiile necesare. Regulat, pe timpul funcționării, acestea sunt verificate și curățate.

De asemenea, cișmelele sunt legate la rețeaua de apă potabilă a orașului și, în același timp, la rețeaua de canalizare.

Cișmelele VITAL au fost montate în zonele intens circulate din fiecare cartier al municipiului Baia Mare, astfel:

 • Bd. Independenței – Gold Plaza
 • Bd. Unirii – Magazin Maramureșul
 • Bd. Traian – Stație bus Gară
 • Aleea Școlii – Serviciul Permise Auto și Înmatriculări
 • Str. George Coșbuc – Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș
 • Str. Victoriei – Parc Municipal Tineretului
 • Str. Vasile Alecsandri – Zona BRD
 • Bd. Independenței  – Biblioteca Județeană Petre Dulfu
 • Bd. București – Stație bus Dorna
 • Bd. Unirii – Camera de Comerț și Industrie
 • Bd. Unirii – Parc Mara
 • Parc Regina Maria

Cișmelele, realizate la inițiativa primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, după un model modern existent în Viena, permit consumul de apă direct sau reîncărcarea unui recipient personal în stațiile de autobuz, pe bulevarde, în zonele centrale ale orașului, dar și în parcuri. Iată o hartă a cișmelelor amplasate în municipiul Baia Mare.

* Atenție la poziționarea picăturilor pe hartă, ele marchează amplasarea cișmelelor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.