Campionatele Naţionale de Orientare pe schiuri ce s-au desfăşurat în perioada 19-22 ianuarie la Harghita Băi. CS ŞTIINŢA ELECTRO SISTEM Baia Mare din nou pe podium!FOTO

Campionatele Naţionale de Orientare pe schiuri ce s-au desfăşurat în perioada 19-22 ianuarie la Harghita Băi. CS ŞTIINŢA ELECTRO SISTEM Baia Mare din nou pe podium!FOTO

In perioada 19-22 ianuarie la Baile Harghita s-au desfasurat Campionatele Nationale de Orientare-Schi in probele de sprint, medie distanta, lunga distanta, stafeta si stafeta mixta, competitii organizate sub egida Federatiei Romane de Orientare. La startul acestor intreceri s-au aliniat concurenti de la 14 cluburi de profil, organizatorii declarand faptul ca la aceasta editie s-a inregistrat cea mai mare participare din ultimii ani la acest gen de competitii. La acestea s-a mai adaugat si vremea potrivita, care in ciuda unui frig patrunzator a reusit sa fie frumoasa datorita soarelui care a fost prezent pe durata tuturor zilelor de concurs. Se aduc multumiri si pe aceasta cale organizatorilor care au reusit sa organizeze o competitie foarte buna, cu urme de schi foarte bine batatorite si harti corecte, ceea ce a dus la un concurs de nivel foarte ridicat, in urma caruia au castigat intr-adevar ce mai buni.

Sportivii de la Stiinta Electro Sistem Baia Mare au asteptat cu nerabdare competitia suprema din calendarul competitional de iarna, ei pregatindu-se temeinic inca de la inceputul lunii noiembrie  pentru aceste Campionate Nationale. Noii antrenori – Lucia Pop si Istvan Sebestyen (pentru prima oara in aceasta formula la un Campionat National de Iarna) – au adus un suflu nou echipei si au pregatit sportivii cu metode noi si inovatoare, iar rezultatele nu au intarziat sa apara: nu mai putin de 68 de diplome au depus in vitrina clubului sportivii de la Stiinta Electro Sistem Baia Mare, reusind  astfel de departe cel mai bun sezon hibernal de la infiintarea clubului.

Performera acestor intreceri a fost fara indoiala Alexandra Roman, care a reusit sa obtina nu mai putin de 5 titluri de campion national, marea majoritate fiind obtinute la diferente mari de timp fata de adversarele din categoria fete 14 ani. Alti doi componenti ai echipei puteau sa obtina si ei aceeasi performanta, insa Cristian Constantin in cadrul categoriei de 18 ani baieti a obtinut doar locul doi in proba de stafeta mixta iar Catalin Vadean la M14 s-a oprit la doar 4 titluri de Campion National.

Merita remarcat insa efortul tuturor componentilor echipei, care au facut un concurs foarte bun si au reusit sa isi aduca aportul la cucerirea  titlului de cel mai bun club sportiv la Orientarea pe Schiuri de catre Stiinta Electro Sistem Baia Mare. Mai merita amintit si aspectul ca, in cadrul unor categorii de varsta podiumul de premiere a fost ocupat in totalitate de catre sportivii baimareni.

Rezultatele obtinute sunt:

F12 Manu Andreea – trei medalii de aur, doua de argint (3-2-0)

Ciocian Rebeca – 0-1-1

Sabou Codruta – 0-0-1

F14 Roman Alexandra – 5-0-0

F16 Erli Andreea – 3-2-0

Teca Alina – 3-2-0

Ghit Denisa – 0-1-1

Bodea Claudia – 0-1-1

F21 Culcean Roxana – 0-3-1

F45 Pop Lucia – 1-2-0

M12 Catana Gabriel – 1-0-1

Hreniuc David – 1-0-0

M14 Vadean Catalin – 4-0-0

Strambu Luca – 0-3-0

M16 Iacob Adrian – 1-2-0

Catana Alexandru – 1-1-1

Peles Vlad – 0-2-0

M18 Constantin Cristian – 4-1-0

Biro Alexandru – 2-0-3

Crisan Ionut – 1-3-0

M20 Hreniuc Alex – 0-0-1

M21 Sebestyen Istvan – 0-0-1

Pentru componentii clubului sezonul de schi continua cu participarea la Cupa Romaniei la Orientare pe Schiuri, competitie ce se va organiza in perioada 18-19 februarie 2017 in imprejurimile orasului Miercurea Ciuc.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.