CAMPIONATUL NAȚIONAL DE NOAPTE ȘI CAMPIONATUL NAȚIONAL DE ȘTAFETĂ MIXTĂ

Timp de trei zile, în perioada 2-4 octombrie 2020, la Târgu Jiu , Federația Română de Orientare în parteneriat cu Palatul Copiilor Târgu Jiu a organizat 3 etape de Campionat Național la orientare în alergare. Competițiile au reușit să adune la start circa 150 de competitori de la 15 de cluburi și asociații sportive din țară. Sportivii de la Știința Electro Sistem Baia Mare au luat și ei parte la aceste ultime competiții majore de orientare în alergare din acest an, respectiv la cea mai dificilă probă din întreg sezonul – CAMPIONATUL NAȚIONAL DE NOAPTE – dar și cea mai dinamică – CAMPIONATUL NAȚIONAL DE ȘTAFETĂ MIXTĂ. Nu mai puțin de 17 de podiumuri au cucerit sportivii băimăreni în acest weekend, reușind să își îmbunătățească palmaresul, și așa impresionant, din acest an competițional.

La Campionatul Național de Noapte sportivii se folosesc doar de lanternă pentru a parcurge traseele în lungimi de până la 8 km, cum a fost în cadrul elitei masculine. Deoarece categoriile de vârstă încep de la 16 ani, tinerii sportivi băimăreni au urcat cu mult curaj în categorii superioare de vârstă pentru a putea participa la competiție (Cristian Manu având doar 12 ani, Antonia Man 13 ani, iar Tania Sabou a devenit chiar campioana națională, ea având doar 14 ani!). Regulamentul permite ca în cazul categoriei de 16 ani să se participe în echipe de câte 2 sportivi, în rest participarea fiind individuală. Rezultatele obținute sunt:

Loc I: echipa Manu Andreea+Sabou Tania la F16

Locuri II: echipa Ciocian Rebeca+Man Antonia la F16, Roman Alexandra la F18, Vadean Catalin la M18

Locuri III: echipa Hreniuc David+Catană Marius la M16, Biro Alexandru la M21, Sebestyen Istvan la M45

Campionatul Național de Ștafetă Mixtă este o competititie foarte dinamică, în care o fată și un băiat parcurg succesiv fiecare câte 2 trasee de sprint. După mai multe răsturnări de situație, băimărenii au reușit să cucerească aproape jumătate din medaliile puse la bătaie în cele 3 categorii de vârstă (14, 18 și 21 de ani), respectiv 4 din 9 posibile, astfel:

MF14: locul II: Sabou Tania+Kotai Alexandro, locul III: Man Antonia+Manu Cristian

MF18: Locul I: Roman Alexandra+Vădean Cătălin

MF21: Locul II: Deac Anca+Biro Alexandru

Între cele 2 competiții s-a desfășurat a treia etapa din cele 4 din cadrul Campionatului National de Sprint Urban. Aici pe podium au urcat:

Locuri I: Manu Andreea la F18, Vadean Catalin la M18

Locuri II: Man Antonia la F14, Creciun Alexandra la F18, Deac Anca la F21

Loc III: Roman Alexandra la F18.

Următoarea activitate în care va fi implicat clubul sportiv Știința Electro Sistem Baia Mare va fi organizarea  dar și participarea la etapa a IV-a din cadrul Campionatului National de Sprint Urban și Cupa Skore, competiții ce se vor desfășura la Baia Mare în data de 17.10.2020

CS ȘTIINȚA ELECTRO SISTEM BAIA MARE

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.