CAMPIONATUL NAȚIONAL DE NOAPTE SI CAMPIONATUL NAȚIONAL DE ȘTAFETĂ MIXTĂ        

Timp de trei zile, în perioada 8-10 octombrie 2021, la Pitesti , Federația Română de Orientare în parteneriat cu CS Eco Sport Râmnicu Vâlcea a organizat ultimele 3 etape de Campionat Național la orientare în alergare. Competițiile au reușit să adune la start circa 150 de competitori de la 18 de cluburi și asociații sportive din țară. Sportivii de la Știința Electro Sistem Baia Mare au luat și ei parte la aceste ultime competiții majore de orientare în alergare din acest an, respectiv la cea mai dificilă probă din întreg sezonul – CAMPIONATUL NAȚIONAL DE NOAPTE – dar și cea mai dinamică – CAMPIONATUL NAȚIONAL DE ȘTAFETĂ MIXTĂ. Intre cele 2 competitii a avut loc etapa finala a CAMPIONATULUI NAȚIONAL DE SPRINT URBAN, întrecere derulată de-a lungul a patru etape în patru locații diferite. Nu mai puțin de 19  podiumuri au cucerit sportivii băimăreni în acest weekend, reușind să își îmbunătățească palmaresul, și așa impresionant, din acest an competițional.

La Campionatul Național de Noapte sportivii se folosesc doar de lanternă pentru a parcurge traseele în lungimi de până la 8 km, cum a fost în cadrul elitei masculine. Deoarece categoriile de vârstă încep de la 16 ani, tinerii sportivi băimăreni au urcat cu mult curaj în categorii superioare de vârstă pentru a putea participa la competiție (Cristian Manu având doar 13 ani, Lenard Luca 12 ani, Carla Sebestyen 13 ani, Carla Maiker 13 ani, Antonia Man 14 ani). Regulamentul permite ca în cazul categoriei de 16 ani să se participe în echipe de câte 2 sportivi, în rest participarea fiind individuală. Rezultatele obținute sunt:

Loc I: echipa Sabou Codruța+Sabou Tania la F16, Roman Alexandra la F18

Locuri II:, Peleș Stefania la F18

Locuri III: echipa Manu Andreea+Man Antonia la F16, Creciun Alexandra la F18, echipa Kotai Alexandro+Biro Laurentiu la M16, Vădean Cătălin la M18, Peleș Vlad la M20

Campionatul Național de Ștafetă Mixtă este o competititie foarte dinamică, în care o fată și un băiat parcurg succesiv fiecare câte 2 trasee de sprint. După mai multe răsturnări de situație, băimărenii au reușit să cucerească aproape jumătate din medaliile puse la bătaie în cele 3 categorii de vârstă (14, 18 și 21 de ani), respectiv 4 din 9 posibile, astfel:

MF14: Locul II: Man Antonia+Manu Cristian

MF18: Locul I: Roman Alexandra+Vădean Cătălin, Locul II: Manu Andreea+Hreniuc David

MF21: Locul III: Deac Anca+Biro Alexandru

Între cele 2 competiții s-a desfășurat ultima etapă din cele 4 din cadrul Campionatului Național de Sprint Urban. Pe podiumul clasamentului general al acestei probe au urcat:

Locuri I: Man Antonia la F14, Roman Alexandra la F18, Vădean Cătălin la M18

Locuri II:, Creciun Alexandra la F18, Roman Alexandra la F21

Loc III: Peleș Stefania la F18, Deac Anca la F21

Înaintea unei binemeritate vacanțe, sportivii băimăreni vor mai participa la Cupa Pro Silva, competiție interjudețeană ce se va desfășura la Zalău în perioada 23-24 octombrie 2021.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.