Campionii Andreea Răducan și Nicu Vlad, parteneri ai acțiunii ”Trenul campionilor” la Vișeu de Sus!

tc9Sub genericul ”TRENUL CAMPIONILOR”, Primăria Vișeu de Sus, Consiliul Local Vișeu, Centrul Cultural-Social Vișeu de Sus și Asociația ”Vasile Tomoiagă” din localitate, cu sprijinul Consiliului Județean (CJ) Maramureș au organizat, în perioada 12-19 iulie 2015, o serie de evenimente culturale, sportive, artistice, de promovare a zonei. Acțiunile s-au derulat în cadrul Proiectului de cooperare descentralizată Vișeu de Sus – Croissy sur Seine (Franța), a declarat Anuța Pop, directorul Centrului Cultural-Social Vișeu de Sus.

Un moment de excepție a însemnat Tabăra Internaţională de Pictură „Impresionism pe Valea Vaserului”, ajunsă deja la cea de-a treia ediție. Conform informațiilor oferite de Vasile Coman, primarul orașului Vișeu de Sus, ”Trenul campionilor” a fost o acțiune gândită pe mai multe componente, în cadrul acesteia având loc și vernisajul expoziției ”Fotoetnografica”, realizată de Felician Săteanu de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș. ”A fost prezentat și proiectul ”Sunetul profund al Maramureșului” – regizor Petru I. Pap, dar și o conferință  susținută de prof. Joachim Bitterlich (J. Bitterlich a fost ambasador al Germaniei la NATO, în Spania și Andora, consilierul cancelarului Helmut Kohl). Liga Studenţilor Români din Străinătate a organizat un team-building pe tema promovării întoarcerii în ţară a resursei strategice, reprezentate de studenţii români din străinătate. Tot aici ar trebui amintite ședinţele de lucru la care au participat reprezentanți ai Asociaţiei Croissy sans Frontières, reprezentanți ai Ligii Studenților Români din Străinătate, precum și profesori de limba franceză și elevi din Vișeu de Sus. În acțiunea unde TVR Internațional a fost partener media am avut ocazia să ascultăm recitalul extraordinar ”Sunt un orb”, al lui Horațiu Mălăele, dar am avut parte și de o seară moroșenească oferită de Grupul Iza”, a declarat Vasile Coman, primarul orașului Vișeu de Sus.

La competiția ”Crosul Vaserul” au participat și campionii Andreea Răducan și Nicu Vlad. Un alt moment ”gustat” de toți participanții l-a reprezentat tocmai ”Trenul campionilor”, generic sub care s-au desfășurat de altfel toate acțiunile pe parcursul acestor zile. Trenul campionilor a însemnat, de fapt, o incusiune pe Valea Vaserului cu Mocăniţa, alături de mari nume ale sportului românesc, artişti, oameni de cultură, mari profesioniști în domeniile lor de activitate, au explicat Anuța Pop, directorul Centrului Cultural-Social Vișeu de Sus și primarul orașului, Vasile Coman.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.