Când pică Paștele în 2022. Câte zile libere vor avea românii anul viitor

Ei bine, Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii. Acesta a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos. De altfel, așa cum spunea părintele Arsenie Boca, Învierea este singura minune care se arată tuturor, indirefent că sunt credincioşi sau necredincioşi.

Când pică Paștele în 2022

Așadar, Paștele are o importanță foarte mare pentru credincioșii din România. Aceștia trebuie să știe că în anul 2022 Paștele ortodox cade pe data de 24 aprilie, pe când cel catolic va fi sărbătorit mai devreme, și anume pe data de 17 aprilie.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna decembrie

Paştele este o sărbătoare a cărei dată este variabilă şi în jurul căreia sunt fixate alte sărbători, precum Rusaliile. Regula după care se calculează ziua exactă a fost stabilită la Sinodul Ecumenic de la Niceea, în 325 e.n. Astfel, Paştele Ortodox este sărbătorit, în fiecare an, în duminica imediat următoare lunii pline de după echinocţiul de primăvară.

Zi de sărbătoare pe 17 aprilie, atât pentru ortodocși, cât și pentru catolici

Dacă această duminică se suprapune Paştelor iudeilor (14 Nisan – a şaptea lună a anului ecleziastic şi prima lună a anului civil în calendarul ebraic), sărbătoarea va fi mutată în duminica următoare.

Trebuie știut faptul că ziua de Florii este sărbătorită cu o săptămâna mai devreme de Paște. În anu 2022, sărbătoarea de Florii cade în aceeașizi cu Paștele catolic pe data de 17 aprilie. Floriile pentru catolici vor fi sărbătorite cu o săptămână mai devreme, mai exact pe data de 10 aprilie. Sărbătoarea Floriilor este primită cu bucurie de toți credincioșii, dar cu înțelegerea faptului că săptămâna ce urmează, numită Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, este una a tristeții.

Sunt multe tradiții și obiceiuri legate și de Florii. În această zi, în unele regiuni, în toate casele se coc atâtea pâini de grâu câți membri are familia. Pâinile variază ca formă și mărime conform vârstei celor din familie. Alt obicei specific zilei de Florii este acela ca fetele să fiarbă, la miezul nopții spre Florii, apă cu bucuioc și să se spele cu ea pe cap a doua zi pentru a avea păr frumos și strălucitor. În ziua de Florii unele gospodine scot hainele și veșmintele la aer în curte. Acestea se scutură de praf și, în plan simbolic, de rău și de urât, pentru ca cei care le poartă să fie feriți de rele și să fie apreciați în familie și în comunitățile unde locuiesc.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.