Când se schimbă ora în 2022

Primăvara se apropie cu pași repezi, iar în curând românii vor trece din nou la ora de vară. Astfel, ziua devine mult mai mare, iar noi vom dormi cu o oră mai puțin.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna februarie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Trecerea la ”sezonul de vară” se va face în ultima duminică din luna martie. În noapte de sâmbătă spre duminică, ora 3:00 va deveni ora 4:00. Cele două mari schimbări se fac aproape de echinocțiul de primăvară, respectiv echimocțiul de toamnă.

În 2022, România va trece la ora de vară pe data de 27 martie. Ca-n fiecare an, schimbarea are loc în ultima duminică din martie, când ora 03:00 va deveni ora 04:00. Așadar, vom dormi mai puțin cu o oră și ne vom mai trezi mai devreme decât era organismul nostru obișnuit.

Trecerea la ora de vară poate afecta psihicul și sănătatea populației și este nevoie de o anumită perioadă de acomodare a organismului.
În urma mai multor statistici efectuate, s-a constatat că există persoane care se confruntă cu depresii, stări puternice de oboseală, nervozitate, din cauza trecerii la noua oră.

Odată cu modificarea ceasului se modifică și ceasul nostru biologic, iar aceste schimbări pot produce și dereglări hormonale. Un alt studiu a concluzionat că pierderea a câte 1-2 ore de somn dublează riscul producerii unui accident rutier.

Medicii mai sunt de părere că și corpul uman are, de cele mai multe ori, nevoie de două săptămâni pentru a se putea obișnui cu schimbarea aceasta, deci știm că urmează o perioadă a schimbărilor. Cele mai afectate persoane vor fi copiii și persoanele în vârstă, deoarece organismul lor este mult mai sensibil.

Revenirea la ora de iarnă se va face în toamnă, pe data de 30 octombrie 2022, când ora 04:00 va deveni, din nou, ora 03:00. Schimbarea are loc în ultima duminică a lunii octombrie. În 2021, trecerea la ora de vară a avut loc pe 28 martie, iar trecerea la ora de iarnă s-a întâmplat pe 31 octombrie, care a fost tot în ultima duminică a acelei luni.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.