Când se va încheia pandemia de coronavirus? Anunțul pe care toți îl așteptau

Când se va încheia pandemia de coronavirus? Anunțul pe care toți îl așteptau

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea, a explicat într-un interviu care sunt soluțiile împotriva pandemiei de coronavirus dar și cât timp va mai fi prezentă această boală. 

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

”Mai avem doar câteva locuri, dar situația este foarte dinamică”

Medicul Cristian Oancea a menționat faptul că Spitalul „Victor Babeș” este în curs de a prelua, ca secție exterioară, și Clinica de recuperare cardio-vasculară, ce ține de Institutul de Boli Cardio-vasculare din Timișoara, unde mai sunt încă 40 de locuri pentru pacienți. Prin această ocazie, medicul speră ca Timișoara să depășească cu bine perioada următoare. 

„Mai avem doar câteva locuri, dar situația este foarte dinamică – acum pot să am 5-6 locuri libere, dar în jumătate de oră poate să fie totul plin”, a spus acesta.

De asemenea, Cristian Oancea susține că masca de protecție și distanțarea sunt singurele arme împotriva virusului. Și a făcut, în acest sens, un apel la oameni. „Chiar dacă pot părea măsuri banale, dar până nu vine vaccinul, ca să avem un alt instrument împotriva acestui virus, tot ce încercăm acum sunt tratamente care au efect la unii pacienți, la alții nu. Până nu avem un vaccin nu putem să spunem că avem o armă fiabilă de luptă împotriva acestui virus”, a fost avertismentul managerului spitalului COVID din Timișoara.

Peste câți ani va trece pandemia de COVID-19?

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea, este de părere că o altă pandemie apare odată la 7-8 ani. „Am trecut și prin gripă, și prin rujeolă. Aceste epidemii și pandemii tot revin ciclic, odată la 7-8 ani o să tot apară câte o epidemie sau pandemie. Tocmai de aceea, trebuie să avem infrastructura umană și sperăm în continuare la investiții, pentru că noi nu ne putem compara încă nici pe departe cu sistemul medical vestic. Spitalele pe care le avem trebuie să le dotăm corespunzător și să avem spitale care să facă față următoarelor provocări”, a spus el. 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.