Căpitanul Văsuţ Zaharia – Vicecampion la Campionatul de şah al M.A.I.

Finala campionatului de şah al Ministerului Afacerilor Interne, disputată în perioada 24 – 28 noiembrie a.c., la Târgu Mureş, a adus pe podium, un ofiţer din cadrul Jandarmeriei Maramureş – cpt. Văsuţ Zaharia care a obţinut titlul de vicecampion.

La concursul de şah organizat la Târgu Mureş de către M.A.I., au participat cei mai  buni reprezentanţi ai Poliţiei, Pompierilor, Poliţiei de Frontieră şi Jandarmeriei din toată ţara, respectiv 60 de concurenţi.

Locul secund a fost câştigat de cpt. Văsuţ Zaharia, comandant de grupă în cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil Baia Mare, din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş.

Acesta este jucător de şah legitimat la C.S. „Tinere Speranţe”  din Baia Mare, având categoria de clasificare „candidat de maestru” – „elo 2106”, câştigător a numeroase turnee de şah atât pe plan naţional, cât şi internaţional, având o activitate sportivă în cest domeniu, de peste 30 de ani.

Pasiunea şi abilitatea în practicarea şahului, este împărtăşită şi dăruită noii generaţii, prin antrenamente la nivel local cu copii cu vârste cuprinse între 6 – 10 ani, cărora cpt. Zaharia Văsuţ le împărtăşeşte din „tainele” jocului minţii.

În cadrul concursurilor organizate la nivel judeţean de către structurile aparţinând M.A.I., cpt. Văsuţ Zaharia nu a putut fi detronat de pe locul fruntaş, la ramura sportivă şah.

Rezultatul din cadrul concursului de şah al M.A.I., este cu atât mai important pentru arma „jandarmi”, cu cât este prima dată când în cadrul acestui concurs, Jandarmeria se află pe podium.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.