CARAVANA PNDR 2020, la Fărcașa

pndrLuni, 20 iulie 2015, CARAVANA PNDR 2020 (Programul Naţional de Dezvoltare Rurală),Organizator: Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale împreună cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), a poposit în comuna Fărcașa.

Lucrările conferinței au fost deschise de catre d-l Ioan Stegeran,primarul comunei Fărcașa, care a adresat participanților un cuvânt de bun venit facând si o scurtă caracterizare a zonei din punct de vedere agricol, apoi d-l Petre Mitru,reprezentant GAL Maramureș Vest,  a prezentat un expozeu având ca temă Experiența personală în accesarea fondurilor europene nerambursabile.

Reprezentantul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, d-l secretar de stat, George Turtoi a facut apoi, o amplă prezentare a ceea ce înseamnă Mediul rural românesc,în context european oferind cetăţenilor informaţii legate de modul de operare și stadiul actual al implementării Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. Campania de informare demarată de catre Ministerul agriculturii si dezvoltarii rurale este o amplă acţiune ce se axează în primul rând pe informarea corectă a cetăţenilor cu privire la modalitatea de accesare a fondurilor europene nerambursabile acordate prin PNDR. Este foarte important ca cetăţenii să cunoască paşii corecţi prin care pot deveni beneficiari ai fondurilor europene, care le sunt drepturile şi obligaţiile, cum trebuie să depună o cerere de plată şi ce documente trebuie să conţină ca să nu existe probleme în verificarea plăţilor. Finanţările nerambursabile oferite prin PNDR sunt o reală oportunitate pentru ca fermierii din comuna Fărcașa să se dezvolte şi să devină competitivi.

La lucrările conferinței,desfășurate în sala căminului cultural din localitate au fost prezenti printre alții: prefectul județului Maramureș Anton Rohian,reprezentanti ai Direcției agricole Maramureș si ai APIA,reprezentanți ai CRFIR –regiunea Satu Mare,membri ai Camerelor agricole precum și un număr însemnat de fermieri sau de persoane care doresc să demareze afaceri finanțate prin fonduri europene.Promotorii campaniei de informare au distribuit materiale documentare şi promoţionale . După prezentarea materialelor informative, fermierii au adresat întrebări reprezentanţilor PNDR, au prezentat problemele cu care s-au confruntat şi au cerut  mai multe informaţii despre măsurile de finanţare.

La finalul conferinței, primarul comunei Fărcașa,d-l Ioan Stegeran a adresat mulțumiri d-lui George Turtoi pentru solicitudinea de care a dat dovadă,pentru informațiile pe care le-a transmis fermierilor ,asigurându-l de disponibilitatea autorităților locale în rezolvarea tuturor cererilor oamenilor. De asemenea, primarul Ioan Stegeran, a tinut să transmită auditoriului faptul că,pentru orice potențial fermier din comună,care este interesat să demareze afaceri în domeniul agricol, ușa Primăriei va fi mereu deschisă și va beneficia de tot sprijinul său și al specialiștilor din Primărie.

 

Mai multe informatii aici: Facebook/ Comuna Farcasa Maramures

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.