Cardamomul, condimentul care te scapă de problemele digestive ca prin minune. Iată toate beneficiile asupra sănătății

Cardamomul e acel condiment cu aromă foarte intensă, puțin dulce, asemănător cu menta. E originar din India și e răspândit prin toată lumea în momentul de față.

Sunt o mulțime de rețete care necesită acest condiment. E folosit de mulți ca un remediu naturist pentru a trata tot felul de afecțiuni.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna decembrie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Cardamomul e printre cele mai scumpe condimente. E al treilea cel mai scump, după șofran și vanilie. Cum spuneam, are numeroase beneficii pentru sănătate.

Trei motive pentru care e recomandat să-l consumi:

  1. Cardamomul este o sursă bogată de minerale precum fier, magneziu, seleniu, zinc şi mangan. Alţi nutrienţi conţinuţi de acest condiment sunt calciul, potasiul, vitamina B şi vitamina C. De asemenea, poate conţine cantităţi mici de proteine, fibre alimentare şi acizi graşi esenţiali. Cel mai important, cardamomul este bogat în compuşi naturali cu proprietăţi antioxidante, de ajutor în prevenirea multor boli cronice.
  2. Cardamomul scade tensiunea arterială. Mulți care au hipertensiune arterială în folosesc. S-a făcut un studiu, în care cercetătorii au dat trei grame de pudră de cardamom pe zi unui număr de 20 de adulţi, diagnosticaţi cu hipertensiune arterială. După 12 săptămâni, nivelul tensiunii arteriale a acestora a scăzut semnificativ, până la nivelul normal. Rezultatele promiţătoare ale acestui studiu pot fi legate de nivelurile ridicate de antioxidanţi din cardamom, care au ajutat la scăderea tensiunii arteriale.
  3. Și cei care au probleme digestive îl pot folosi. Mai ales atunci când aveți acea stare de greață, căci acest condiment o ameliorează. Proprietatea cea mai cercetată a cardamomului, în ceea ce priveşte ameliorarea problemelor de stomac, este cea de a ajuta la vindecarea ulcerelor. Aşadar, un studiu de laborator a constatat că extractul de cardamom ar putea preveni complet sau reduce dimensiunea ulcerului gastric cu cel puţin 50%.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.