Care este mai eficient – focarul de semineu din otel captusit cu samota sau cel din fonta?

Care este mai eficient – focarul de semineu din otel captusit cu samota sau cel din fonta?

Semineele au reprezentat, dintotdeauna, imaginea unei case boieresti, cu precadere in secolul XIX, fiind vazut drept un element al pozitiei sociale inalte. Acum ceva timp, ideea unui semineu parea destul de costisitoare, insa totul s-a schimbat rapid odata cu tehnologia si aparitia modelelor cu o gama larga de forme, marimi, tipuri de combustibili si preturi.

Dincolo de principala functie a semineului – de a oferi confort termic sporit – astazi, accentul cade si pe estetica, in incercarea de a crea o ambianta placuta in locuinta, indiferent de tipul de arhitectura generala a casei.

Cele mai frecvente focare de semineu intalnite pe piata sunt cele din otel, captusit cu samota, precum si cele din fonta, mult mai trainice.

 Informatii utile despre focarul de semineu din otel, captusit cu samota

Un focar semineu captusit cu samota reprezinta alegerea clientilor care pun accent pe design, acesta putand fi personalizat in concordanta cu stilul incaperii in care urmeaza a fi plasat. Samota cu care se captuseste focarul nu are doar efect stilistic, dar mentine si caldura, chiar dupa stingerea focului.

In cazul unui semineu centrala, spre exemplu, se poate opta pentru o gama variata de usi de semineu, in functie de spatiul unde sursa de caldura va fi asezata. Un aspect important este ca samota trebuie inlocuita la cativa ani, din cauza faptului ca aceasta este un material consumabil.

Focarul din fonta asigura durabilitate

Spre deosebire de focarul de semineu captusit cu samota, care trebuie schimbat odata la cativa ani, cel realizat din fonta nu necesita investitii suplimentare dupa achizitie. Fie ca optezi pentru achizitia unui  focar de semineu din fonta sau schimbarea lui, opteaza pentru magazinele specializate, precum Pefoc.ro, care ofera calitate si siguranta.

Din punct de vedere energetic, caldura se degaja la scurt timp dupa aprinderea focului, iar trainicia si siguranta sunt oferite, in special, de grosimea peretilor si calitatea fontei. Un focar din fonta certificat indeplineste urmatoare trei caracteristici: calitatea fontei apartine clasei 200, grosimea acesteia este de minimum 8 milimetri, iar greutatea focarului este direct proportionala cu deschiderea acestuia.

De altfel, focarele din fonta ofera si o serie de avantaje, printre care economisirea materiei prime de incalzire (lamelele sunt proiectate pentru a absoarbe un volum ridicat de aer, astfel incat timpul necesar incalzirii semineului sa fie redus la jumatate).

Acesta are o clapeta de tiraj ce impiedica consumul unei cantitati mari de lemne, astfel incat sa ofere mai mult confort proprietarilor. Prin actionarea acestei clapete se incalzeste partea superioara a focarului de fonta, iar aceeasi cantitate de lemne permite intretinerea focului o perioada indelungata.

Din punct de vedere al confortului, focarele din fonta garanteaza arderea lemnelor timp de 4-5 ore, in conditii de ventilatie medie, iar sticla din ceramica refractara rezista la temperaturi de pana la 800 grade Celsius, inlaturand riscul oricaror accidente.

Gama variata de focare seminee disponibile pe Pefoc.ro ofera confort termic ridicat, iar design-ul exclusivist permite integrarea in orice stil arhitectural. In plus, toate produsele sunt certificate, deci sigure, eliminandu-se riscul incendiilor devastatoare.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.