Care sunt costurile construirii unei case? Cei 4 pași importanți de urmat pentru stabilirea bugetului

Ți-ai dorit întotdeauna să ai casa mult visată însă nu ai îndrăznit să treci dincolo de granițele bugetului care te-a speriat îndeajuns cât să renunți într-o clipă la visul tău?

Au trecut ani în care calculele nu au coincis cu prețul visului tău, însă a venit vremea să afli că poți transforma acest vis în realitate, luând în calcul câteva elemente de bază și așezând minuțios ideile și calculele pe o schiță care acum va prinde viață.

Iată, mai jos care sunt cei mai importanți pași, demni de urmat pentru a-ți îndeplini visul:

Pasul 1: Înțelegeți elementele de bază ale procesului de construire a casei și cum să angajați constructorul potrivit pentru proiectul dvs.

Pasul 2: cunoașteți taxele și experții implicați în construirea unei locuințe de la bază.

Pasul 3: Cum puteți calcula costurile primare ale clădirilor și asigurați-vă că obțineți oferte comparabile de la potențialii constructori, înțelegând cotele.

Pasul 4: Amenajarea teritoriului.

Construirea unei case noi este cea mai mare investiție pe care majoritatea oamenilor o vor face în timpul vieții, deci este important să o faceți pentru prima dată. Întrebarea de care ne-am lovit din când în când este: „Cât și ce costă să construiești o casă?”

După cum ați ghicit, nu este o întrebare ușoară de răspuns. Dar te vom învăța cum.

Toată lumea are un vis despre cum vor să arate casa lor – numărul de camere, vederea, facilitățile. Și ei știu exact locul în care ar vrea să fie plasată casa. Setarea este terenul pe care va fi construit casa , fie într-o complex de locuințe, aproape de un lac, cu vedere teritorială, fie pe o pantă, lângă un parc etc. Complexitatea decorului și climatul din regiunea în care se construiește casa influențează costul construcției.

Poate că ați avut o proprietate de ani de zile, așteptând doar momentul în care sunteți gata să o construiți. Sau poate că ați achiziționat o proprietate cu structuri deja existente pe care le veți elimina, astfel încât constructorul dvs. să poată începe din nou,sau căutați un teren gol pe care să construiți casa mult visată. De asemenea, trebuie să aveți în vedere daca terenul pe care doriți să construiți are țevi pentru gaze și apă. Aici poți găsi online toate elementele necesare pentru contrucția unei case, fie că vorbim de țeavă trasă pentru gaze sau de racorduri, robineți sau filtre de cea mai bună calitate.

Fiecare detaliu va avea un impact diferit asupra modului în care va fi proiectată și construită casa voastră și, din nou va influența costul final.

Alegerea constructorului vostru

După toate ideile și pregătirile vine probabil cea mai importantă parte a procesului: punerea în aplicare a ideilor și realizarea ei,  este important să folosiți materiale de calitate și să urmați toate codurile de construcție, de către un constructor de case cu experiență și cunoștințe. Dacă aveți nevoie de flanșe sau capace sudabile, puteți găsi fitinguri pe nicometaltub.ro, care vă vor ajuta cu cele mai bune produse pentru casa voastră.

Scopul este să vă asigurați că aveți toate informațiile necesare, astfel încât să puteți lua decizii informate cu privire la fiecare pas al procesului de construire a casei de vis.

Costurile de pregătire a spațiului

Veți avea nevoie de un aviz pentru a demola orice structuri de pe proprietatea voastră înainte de a vă construi casa. Va trebui să plătiți și pe cineva pentru a demola sau pentru a elimina structurile și resturile.

Alte costuri potențiale – întrebări de luat în considerare:

Terenul trebuie să fie clasificat?

Veți avea nevoie de un nou rezervor septic?

Vor fi adăugate dispozitive de alimentare cu apă?

Amenajarea teritoriului

Odată ce locuința se apropie de finalizare, este momentul ca betonul să fie construit iar trotuarele să fie pregătite. Consultați-vă cu constructorul despre despre panta drumului de acces, dacă există. Veți dori ca apa să curgă în afara drumului de acces, și nu doriți ca din cauza pantei, parcarea să devină o problemă în condiții de ploaie sau gheață.

În concluzie, poți avea casa mult visată dacă vei urma acești pași și vei ști cum să creezi un buget isteț pe măsura dorințelor tale.

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.