Carte de condoleanţe pentru Regele Mihai, amplasată la Palatul Administrativ din Baia Mare

O carte de condoleanţe în memoria Maiestăţii Sale Regele Mihai a fost amplasată miercuri, 6 decembrie, în holul Palatului Administrativ din Baia Mare, iar cei care doresc, pot să-şi exprime preţuirea pentru Maiestatea Sa şi regretul pentru plecarea Sa la cele veşnice. Cartea de condoleanţe va rămâne deschisă timp de 40 de zile, potrivit canoanelor Bisericii Ortodoxe Române.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că, în holul Palatului Administrativ, executivul instituției a amenjat un loc special dedicat personalității Regelului Mihai I al României, unde se află un portret, un steag, un drapel al Regelui și în același timp o carte de condoleanțe, de omagii, o carte de onoare în care toți cei care doresc, pot să își exprime gândurile și trăirile acestor zile dificile.

”Toți cei care doresc sunt invitați să scrie în această carte de condoleanțe. Consiliul Județean Maramureș va transmite invitații către principalele instituții din județ, către șefii administrațiilor locale, dar invitația este adresată tuturor maramureșenilor care doresc să transmită un ultim gând pentru cel care a fost Regele Mihai al României și pentru tot ce a însemnat el pentru poporul nostru”, a arătat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

În mesajul său scris în această carte de condoleanțe, președintele Consiliului Județean a subliniat faptul că, odată cu dispariția Maiestății Sale, Regele Mihai I al României, poporul român își pierde o parte a identității sale ca națiune, reperul de moralitate care a contribuit decisiv în derularea evenimentelor care au marcat istoria recentă. ”Maiestatea Sa și Casa Regală a României au contribuit în mod decisiv la parcursul nostru post-decembrist, fostul suveran garantând cu integritatea sa în momentele în care băteam la porțile Europei. La ceas de tristă despărțire, în numele românilor care trăiesc pe meleagurile istorice ale Maramureșului, ne exprimăm regretul profund și întreaga noastră compasiune față de familia regală. Drum bun, Maiestate”, a scris șeful administrației județene în cartea de condoleanțe deschisă în memoria Regelui Mihai.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.