Câștigători concurs de fotografie cu tema: ”Apa – picătura de viață a mediului”

meceaConcursul de fotografie ”Apa – picătura de viață a mediului” organizat de SC VITAL SA și-a desemnat câștigătorii. În urma jurizării tuturor fotografiilor trimise, au fost alese cele mai bune 3 fotografii care s-au încadrat în tema dată, precum și un premiu de originalitate:

 Locul I – Iulia Horț – Școala gimnazială ”Lucian Blaga” din Baia Mare, clasa a VIII-a. Fotografia cu

titlul: ”Milioanele de picături ale pământului”

Locul II – Dragoș Răzvan – Școala gimnazială nr. 18 Baia Mare, clasa a VI-a. Fotografia cu titlul:

After the rain”

Locul III – Cristian Man – Liceul Tehnologic ”Grigore C Moisil” Tărgu Lăpuș, clasa a VII-a.

Fotografia cu titlul: ”Minunea naturii”

Premiul pentru originalitate: Denisa Sarca – Școala gimnazială ”Octavian Goga”, Baia Mare, clasa a VII-a. fotografia cu titlul:”Ploaie, ploaie, varsă-ți picăturile de viață peste pământul secat de oameni”

panou Festivitatea de premiere a avut loc, joi 5 iunie 2014, de Ziua Mondială a Mediului, la Biblioteca județeană ”Petre Dulfu”. Tot atunci a avut loc și vernisajul expoziției cu toate lucrările din concurs, expoziție ce va fi deschisă publicului până vineri 13 iunie 2014.

 Prin acest concurs am încercat să-i conștinetizăm pe elevi față de importanța apei, să înțeleagă prin propriile creații cât de vitală este picătura de apă pentru existența tuturor elementelor care ne înconjoară. Un element de care trebuie însă să avem mare grijă și care trebuie exploatat rațional mai ales în contextul progresului economic continuu și a nevoilor de apă crescânde atît în economie cât și pentru agricultură.

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a decis în 1972 ca ziua de 5 iunie să devină Ziua Mondială a Mediului pentru o conștientizare publică asupra schimbărilor climatice și de stimulare politică și socială. Tema propusă de UNEP pentru sărbătorirea Zilei Mondiale a Mediului în anul 2014 este ”Ridică glasul, nu nivelul mării” (”Raise your voice, not the sea level”), venind în completarea mesajului general pentru 2014 care a fost Anul internaţional de dezvoltare al statelor insulare mici.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.