Cătălin Cherecheş: Am învăţat foarte multe în acest an, am învăţat inclusiv să fiu mai bun, am învăţat să fiu şi mai tolerant şi vin astăzi înapoi la treabă fără niciun fel de ranchiună.Vezi ce a declarat imediat după aflarea deciziei magistraţilor.VIDEO+FOTO

Cătălin Cherecheş: Am învăţat foarte multe în acest an, am învăţat inclusiv să fiu mai bun, am învăţat să fiu şi mai tolerant şi vin astăzi înapoi la treabă fără niciun fel de ranchiună.

Nu voi vorbi despre Justiţie şi nu voi vorbi despre procesul în care am fost implicat şi care mi-a fost orchestrat. Consider acest act doar un act de normalitate. Mi s-au viciat drepturile ca şi om, mi s-au viciat drepturile ca şi cetăţean şi am fost acuzat pe nedrept. Mă voi lupta pentru a-mi dovedi nevinovăţia într-un stat în care instituţiile trebuie să-ţi dovedească vinovăţia. Mă lupt pentru demnitatea mea şi mă lupt pentru onoarea mea. Mă lupt pentru lacrimile pe care le-a vărsat mama şi pentru tot ceea ce înseamnă mizeria în care am fost târât.

Astăzi, inclusiv cetăţenilor municipiului Baia Mare, cei care m-au votat, li s-a făcut un act de dreptate pentru că votul cetăţenilor este ridicat la rang de instituţie democratică în acest stat şi acest lucru trebuie respectat şi sunt bucuros să văd că instanţele din România, într-o undă de normalitate au constatat acest lucru. Am astăzi încrederea reînnoită în Justiţie şi în instituţiile statului şi cred că acest proces nu trebuia să se întâmple viciind drepturile mele şi drepturile cetăţenilor, blocând un oraş şi arâtând că poţi bloca absolut tot. Mă bucur că azi în Piaţa Cetăţii au început să apară şi cei care mătură, a început să sune clopotul şi inclusiv carillionul care cu drag l-am montat spre bucuria băimărenilor.

Sunt un om corect, un om demn şi sunt un om care lupta pentru adevăr. Am învăţat foarte multe în acest an, am învăţat inclusiv să fiu mai bun, am învăţat să fiu şi mai tolerant şi vin astăzi înapoi la treabă fără niciun fel de ranchiună, fără niciun fel de supărare pe unii sau pe alţii şi vin ca să unim Baia Mare, vin ca să readucem normalitatea şi pentru a-i face pe cetăţeni să se simtă bine şi mândri în acest oraş.

Cătălin Cherecheş: Am învăţat foarte multe în acest an, am înv…

Cătălin Cherecheş: Am învăţat foarte multe în acest an, am învăţat inclusiv să fiu mai bun, am învăţat să fiu şi mai tolerant şi vin astăzi înapoi la treabă fără niciun fel de ranchiună

Publicată de Jurnalmm Maramures pe 10 Mai 2017

Sunt onorat de votul pe care mi l-au acordat. In primul rând sunt onorat şi obligat pentru toată susţinerea pe care mi-au acordat-o în toată această perioadă de umilinţă, această perioadă dificilă pentru mine. Le mulţumesc şi celor care, poate necunoscând toate detaliile, m-au atacat. Le mulţumesc şi celor care au avut uneori cuvinte mai apăsate la adresa mea pentru că n-au făcut decât să mă motiveze, să mă motiveze ca atunci când revin în fruntea administraţiei acestui oraş, să fac lucrurile şi mai bine şi mai amplu.

Cred că băimărenii merită acest lucru, toţi, şi cei care m-au votat şi cei care nu m-au votat, dar aici nu mai discutăm despre voturi, aici discutăm doar despre un om care doreşte să se dedice oraşului şi administrării acestuia dar şi binelui comunităţii. Din păcate acest an de zile nu a făcut decât să fărâmiţeze comunitatea, dar voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a ne uni din nou, nu în a-l susţine pe Cătălin Cherecheş ci pentru a ne uni din nou în a fi mândri că suntem băimăreni, pentru a pune suflet fiecare pentru oraş pentru că această sintagmă nu este una care ţine de inspiraţia lui Cătălin Cherecheş.

Această sintagmă, expresie şi simţământ ţine de fiecare băimărean care iubeşte oraşul. Eu sunt convins că fiecare dintre noi, şi dumneavoastră cei din presă şi cetăţenii dorim să trăim într-un oraş frumos şi într-un mediu curat. Din acest motiv ştiu foarte bine ce am de făcut din acest moment. Îmi pare rău că un an de zile nu am fost ascultat. Am avut toată intenţia bună în a le recomanda celor care conduceau primăria să facă lucrurile în aşa fel încât cetăţenii să nu fie dezamăgiţi.

De astăzi este responsabilitatea mea şi vă garantez că ştiu ce am de făcut şi voi face lucrurile aşa cum le merită băimărenii şi le merită acest oraş: bine şi în respectatarea legii pentru că ceea ce am făcut eu în acest oraş a fost să muncesc, să construiesc, să dezvolt oraşul, să-l scot din mizerie şi să respect legea în respect faţă de Justiţie şi în respect faţă de instituţiile statului.

Ştiu că trebuie făcută curăţenie în oraş, ştiu că oamenii au nevoie de drumuri mai bune, ştiu că trebuie repornite investiţiile la şcoli, grădiniţe. Ştiu că proiectele pentru finanţări europene trebuie scoase din sertarele primăriei sau de acolo de unde le-am lăsat, şterse de praf, reanalizate şi supuse finanţărilor europene.

Ştiu că trebuie să vorbim mai mult şi ştiu că trebuie să avem o comunicare cu toţii şi noi cei din administraţia publică locală, cu zona politică, cu cei din presă şi cu toţi cei din comunitate astfel încât fiecare lucru care se face pentru acest oraş să fie ştiut şi agreat. Nu am pretenţia ca toţi să fim de acord cu un lucru dar am pretenţia ca toţi cetăţenii să ştie care este traiectoria acestui oraş şi le garantez că traiectoria va fi una pozitivă, spre lumină, curăţeni şi condiţii mai bune de viaţă. Am astăzi mulţumirea să văd că s-a făcut un pas nu spre dreptate ci spre echilibru şi cred că băimărenii vor simţi în următoarele zile efectele pozitive ale revenirii mele în funcţia de primar al Municipiului Baia Mare.

Din Decembrie de când s-a eliminat măsura arestului la domiciliu nu am mai fost suspendat din funcţia de primar şi doar mi s-a interzis exercitarea funcţiei de primar sau exercitarea atribuţiilor de primar dar, aşa cum a spus şi ministrul de Interne, funcţia aceasta pentru care m-au votat cetăţenii, pentru care am depus jurământul şi pentru care mi-am preluat de la judecător mandatul este o funcţie pe care mi-o voi onora şi cu siguranţă că mulţi dintre dumneavoastră veţi avea mulţumirea să vedeţi lucrurile pozitive.

Astăzi nu voi vorbi despre proces şi despre justiţie pentru că nu-mi doresc să vorbesc despre acest lucru decât după momentul în care voi da declaraţia mea în procesul în care mă aflu. Şi vă garantez că veţi afla şi dumneavoastră şi Justiţia, tot. Am o singură împăcare dacă vorbim despre acest proces: faptul că este un dosar făcut unui om care a avut curajul să-şi depună candidatura la primărie fără să asculte de toate ameninţările şi toate recomandările de a nu face acest lucru şi nu am adus niciun prejudiciu Bugetului statului, nu am adus niciun prejudiciu Bugetului local.

Am fost un om corect şi un om demn şi mă voi lupta pentru tot ceea ce înseamnă dreptate şi tot ceea ce înseamnă nevinovăţia mea. Să ne gândim acum mai mult la ce avem de făcut pentru oameni şi pentru oraş şi lucrul acesta îl fac ca de fiecare dată: doar cu dragoste dar şi cu frică faţă de Dumnezeu şi atât. Nu mi-e frică decât, aşa cum am spus de fiecare dată şi unora v-a plăcut, nu mi-e frică decât de mama şi de Dumnezeu şi cu respect mult faţă de băimăreni.

Aşa să fim inspiraţi şi cu siguranţă că săptămâna viitoare vom avea o întâlnire în care vom discuta despre proiecte, despre Baia Mare şi despre lucrurile care ţin punctual de funcţia de primar al Municipiului Baia Mare şi din acest motiv am să-mi cer scuze dacă nu voi face decât o declaraţie de presă azi şi îmi voi îndrepta gândurile spre ce am de făcut de acum încolo pentru oraşul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.