Cătălin Cherecheş: Baia Mare implementează 83 de proiecte care însumează aproximativ 120 de milioane de euro, majoritatea pe dezvoltarea infrastructurii, educaţie şi sănătate

Administraţia municipiului Baia Mare va derula prin prin noul program POR proiecte pe dezvoltarea infrastructurii urbane, educaţie şi sănătate, în valoare de 120 de milioane de euro, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, primarul Cătălin Cherecheş.

„Avem în portofoliu 83 de proiecte care însumează aproximativ 120 de milioane de euro, majoritatea pe dezvoltarea infrastructurii, educaţie şi sănătate. (…) Am dezvoltat până acum o mare parte din proiectele municipale plecând de la 11 milioane de euro, sumă semnată de Elena Udrea când era ministru al Dezvoltării. Astăzi o să avem un portofoliu aprobat de proiecte, cred de 120 de milioane de euro, aproape de zece ori mai mult de cum am început” a spus Cătălin Cherecheş.

Acesta a subliniat că au fost semnate contractele pentru reabilitarea mai multor şcoli şi grădiniţe, dar şi pentru Spitalul TBC, unitate medicală aflată în subordinea primăriei.

‘Astăzi avem următoarele proiecte semnate, proiecte care sunt într-o fază de achiziţie: Liceul Sportiv, Grădiniţa Micul Prinţ, Şcoala Simion Bărnuţiu, Liceul Mihai Eminescu, Şcoala Nicolae Bălcescu – acestea sunt şcolile şi grădiniţele pentru care am semnat deja contracte de finanţare, ele sunt în licitaţie şi încă de la sfâşitul acestui an vom intra în execuţie. Vorbim aici de tot ce înseamnă reabilitare termică, interioare, exterioare, geamuri, instalaţii, absolut tot. Pe lângă acest lucru mai avem proiectul de reabilitare a Spitalului TBC, un proiect amplu de aproape 10 milioane de euro, plus încă un proiect pentru ambulatoriu de specialitate, care va fi tot la nivelul acestei valori. Vom face din Spitalul TBC unul dintre cele mai moderne spitale din ţară’, a precizat Cătălin Cherecheş.

De asemenea, edilul a anunţat reabilitarea termică a mai multor şcoli, clădiri din centrul vechi al oraşului şi refacerea unor pieţe de mare trafic.

‘Vom mai avea o primă reabilitare de bloc social, respectiv blocul de pe strada Luminişului. În total avem semnate contracte în valoare de peste 11 milioane de euro, finanţaţi până astăzi pe noul POR, urmând ca în următoarea perioadă să obţinem spre finanţare următoarele proiecte: calupuri a 28 de blocuri pentru creşterea eficienţei energetice, 18 şcoli, iar ca proiecte mari – zona centrului istoric integral, un proiect integrat pentru 43 de piste de biciclete, un alt proiect pentru zona centrului istoric – Piaţa Libertăţii, Piaţa Păcii şi toate străzile adiacente, pietonizarea Pieţei Revoluţiei, Pieţei Universităţii, Piaţa Gării şi Autogării’ a spus Cătălin Cherecheş.

Acesta a mai vorbit despre situaţia unor proiecte aflate în stadiul obţinerii unor finanţări, plus o finanţare separată obţinută prin ADR Nord-Vest.

‘Avem în licitaţie un proiect aflat în zona finală, un proiect care înseamnă 17 milioane de euro, şase troleibuze, şase autobuze electrice, 14- 17 autobuze hibride de diferite dimensiuni, asta pentru că vrem să dăm o nouă logică a transportului în comun, încurajând cetăţenii să abordeze mai cu curaj transportul în comun, crescând calitatea transportului, scăzând preţurile de transport, dând gratuităţi. Asta înseamnă că băimărenii care n-au de mers în alte părţi n-ar avea nevoie de maşină. (…) Într-o discuţie separată cu ADR Nord-Vest, municipiul Baia Mare a mai obţinut încă 40 de milioane de euro pentru reabilitarea bulevardelor, respectiv construcţia unor piste dedicate pentru transportul în comun’, a spus Cătălin Cherecheş

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.