Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare :Acțiune în forță privind deszăpezirea-curățarea trotuarelor, a drumurilor, a parcărilor  și totodată  responsabilizarea  cetățenilor !

Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare :Acțiune în forță privind deszăpezirea-curățarea trotuarelor, a drumurilor, a parcărilor  și totodată  responsabilizarea  cetățenilor !

Ieri, 15 ianuarie 2019, în cadrul Primărie Baia Mare, în sala Europa începând cu ora 13,00 s-a desfășurat conferința de presă a primarului Cătălin Cherecheș. Acesta a menționat :

“Situația meteorologică din ultimele zile a generat diverse tipuri de comentarii, respectiv foarte multă muncă din partea noastră , a Autorității Locale, respectiv a societăților care se ocupă de salubrizare  respectiv deszăpezire și dacă de la începutul anului, respectiv de la sfârșitul anului trecut, inclusiv în această perioadă,  am solicitat Poliției Locale  să nu procedeze la sancționarea celor care nu respectă regulile de civilizație și obligație pe care le avem ca și  cetățeni ai Municipiului Baia Mare , respectiv de domeniul public care este afectat , respectiv trotuarele din fața magazinelor, trotuarele din fața firmelor , trotuarele din fața caselor, zone care au acces la blocuri, trebuie să vă menționez că de azi începând am dat dispoziție ca Poliția Locală în întreaga ei structură, respectiv Disciplina în construcții, Corp control comercial, respectiv Corp control mediu să procedeze  la sancționarea tuturor societăților comerciale care nu au înțeles că trotuarele din fața sediilor lor trebuie salubrizate, respectiv deszăpezite de către  aceștia. Mai mult decât atât cetățenii care dețin  case de  locuit, respectiv au acces la trotuare , respectiv au acces la suprafețele de teren, curțile în vecinătatea trotuarelor și aici mă refer la cartierele de case, aceștia au obligația la fel,  în fața caselor pe trotuare să-și salubrizeze , să-și curețe trotuarele . În aproximativ 80% din situații nu s-a întâmplat acest lucru. Îi felicit și le mulțumesc băimărenilor care au înțeles care sunt  obligațiile de cetățeni ai municipiului Baia Mare, care sunt obligațiile  de oameni gospodari, care sunt obligațiile de oameni civilizați și au procedat la deszăpezirea trotuarelor din fața casei lor. Mai mult decât atât,  la blocurile de locuit , accesele spre intrările în blocurile de locuit se realizează de către cetățenii care dețin proprietăți acolo, respectiv apartamente, indiferent dacă sunt constituiți în asociații de proprietari sau nu.

Văzând această lipsă de organizare a celor care au proprietăți în blocuri, respectiv în apartamente , o să facem în următoarea ședință de Consiliu Local o hotărâre prin care să generăm o obligativitate de constituire într-o asociație de proprietari a celor care dețin apartamente în blocurile de locuit din Municipiul Baia Mare .

În altă ordine de idei , încă o problemă legată de logică, civilizație și bun-simț  și aici mă refer la cei care înțeleg să își curețe mașinile aruncând zăpada în mijlocul drumului. Dacă cineva îmi poate explica cumpoți să  ții o stradă de mici dimensiuni deszăpezită atâta vreme cât astăzi la ora 8, cinci șoferi își curăță mașina și aruncă zăpada în mijlocul drumului, la ora zece alți 5, la ora 12 alți 5, la ora 16 alți 5 , atunci înseamnă că o să luăm un premiu Nobel pentru invenție despre cum o să facem deszăpezire instantanee.

Altă problemă care ar trebui să fie foarte clar înțeleasă este și aceea a modului în care îți parchezi mașina.  Cum ar mai putea un utilaj eficient , inafara de un utilaj care să deszăpezească pe trotuare,  să deszăpezeze o astfel de stradă. De mâine o să demarăm o acțiune care din nou o să-i trezească pe mulți din cei care înțeleg că deszăpezirea se face de pe calculator și lucrurile o să funcționeze în felul următor : parcările de pe bulevarde  vor fi eliberate în mod succesiv începând de mâine dimineață pe  următoarea formulă : B-dul București  de la intersecția cu str. Culturii până la intersecția cu B-dul Unirii, respectiv B-dul Unirii până la intersecția cu str. G. Coșbuc până la intersecția cu B-dul București inclusiv cu parcarea de la Banca Transilvania vizavi  de McDonald’s , respectiv parcările de pe B-dul Traian de la intersecția cu  B-dul Unirii până la intersecția cu str.  Transilvaniei și parcările , cele două parcări de la Buclă, vor fi eliberate . Se va interzice parcarea mâine și toate aceste parcări vor fi eliberate de zăpadă și curățate corespunzător , urmând ca următoarele tronsoane să fie în zilele de joi, vine și sâmbătă eliberate, tot așa , în mod succesiv astfel încât parcările de pe bulevarde să fie perfect curate și la următoarea cădere de zăpadă să avem măcar loc unde să degrevăm artele de circulație de cantitățile mai mari de zăpadă.

Municipiul Baia Mare funcționează după un anumit buget , respectiv după anumite resurse , iar așa cum ne spune și cartea resursele sunt limitate , dacă ar cădea bani din cer așa cum cade zăpada ar fi totul perfect . Dacă vrem să dăm toți banii municipiului pentru deszăpezire, putem face și acest lucru , dar să avem dorința ca la două noaptea  bulevardele să fie negre și să nu înțelegem că a arunca material antiderapant și apoi să vii și să dai cu lama înseamnă să arunci banii pe fereastră, înseamnă doar o  rea voință sau o lipsă de înțelegere sau de pricepere.”

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.