Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare  : Am învățat după 8 brazi să nu mai consum energia numărând beculețe și măsurând câți metri are un brad, important este că va fi bradul cu cel mai mare suflet din România !video+foto

Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare  : Am învățat după 8 brazi să nu mai consum energia numărând beculețe și măsurând câți metri are un brad, important este că va fi bradul cu cel mai mare suflet din România !

Ieri, 16 decembrie 2018,  în Baia Mare cel de-al optulea brad a fost adus comunității , bradul care va fi ornat  doar în alb  cu lumini albe , cel mai frumos brad   prin simplitatea și noblețea sa.

La acest moment simbolic a participat primarul Municipiului Baia Mare, care a menționat faptul că bradul este un dar al Direcției  Silvice din Maramureș pentru ca   băimărenii să poata întâmpina sărbătorile prin manifestări dedicate iar așa cum în familie  membrii acesteia se adună în jurul bradului, comunitatea băimăreană este așteptată în Centrul istoric pentru a se bucura împreună . Copiii vor avea parte de surprize și daruri, Moș Crăciun va trece pe la toate grădinițele și școlile din oraș pentru a le oferi jucării Lego.

Bradul 2018 a ajuns in Baia Mare

Publicată de Jurnalmm Maramures pe Vineri, 16 Noiembrie 2018

“În primul rând este al optulea brad pe care îl are Municipiul Baia Mare , am bucuria ca și băimărean născut și crescut aici să fiu și primul primar care aduce un brad în Baia Mare , iată că s-au adunat   8 până acum , e o bucurie pentru mine să-i văd pe copii că scriu mesaje .

Trebuie să înțelegem faptul că acest moment simbolic de a aduce un brad și de a-l oferi comunității nu este un gest împotriva naturii și împotriva mediului .

Dar totuși să nu uităm, că de fiecare dată există un raționament prin care tăiem arborii și mai mult decât atât există un  amenajament silvic, arborii care au o vârstă prea înaintată nu mai au nici o valoare.

Din altă perspectivă noi vrem să întâmpinăm 1 Decembrie , respectiv 30 Noiembrie (Sf. Andrei)  cu bradul ornat , nu vom avea patinoarul amplasat așa cum facem de obicei  în jurul bradului, lucrul acesta se va întâmpla săptămâna viitoare , pentru a lăsa manifestările de 1 Decembrie să fie la adevărata valoare.

De data aceasta fiind totuși și un an simbolic , se suprapune într-un fel peste 100 de ani de România , bradul va fi ornat în alb , doar lumini albe.

Cred că aș fi unul dintre oamenii cu cea mai multă  răbdare din lume ca să număr luminițele , pe de altă parte nu știm care este desimea acestui brad și câte ornamente vor intra , sau câți ml de instalație electrică , dar va fi un brad foarte, foarte frumos și așa prin simplitatea lui o să dea o anumită noblețe în plus la ceea ce avem noi,  cel mai nobil Centru istoric al orașului , iar culoarea va fi dată de tot ceea ce înseamnă evenimentele pe care le desfășurăm aici, copiii veniți la patinoar, animația pe care vrem să o creăm începând cu 5 Decembrie când îl așteptăm pe Moș Nicolae aici cu copiii, împreună cu toate cluburile copiilor și asociațiile copiilor care se ocupă de dans , teatru și alte activități , le vom oferi și cadouri.

Am învățat după 8 brazi să nu mai îmi consum energia numărând beculețe și măsurând câți metri are un brad, ci ceea ce este  important este că va fi bradul cu cel mai mare suflet din România .

A fost darul celor de la Direcția Silvică din Maramureș ,partenerii noștri în ceea ce construm noi aici în Parcul Natural Firiza și mulțumita  lor cât și cetățenilor din Blidari, Ferneziu și Firiza că ne-au înțeles că le mai deranjăm traficul,  că venim cu bradul prin cartierele lor , le mulțumim celor din Baia Mare pe care i-am deranjat un pic în trafic .

Pentru mine este o bucurie că mai putem da ,un moment de emoție copiilor în primul , la toate școlile din oraș le vom oferi copiilor lego, toate școlile, toate grădinițele, toți copiii vor primi lego , inclusiv copiii de la  școlile și grădinițele particulare  vor primi din partea lui Moș Crăciun cadouri și nu orice fel de cadouri, am trecut de la  dulciuri la cadouri un pic ma inteligente , vom oferi jocuri lego în funcție de vârsta pe care o au.”, a menționat Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.