Cătălin Ivan: Până la urmă, un președinte de țară nu trebuie să fie doar președintele unui partid

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a subliniat vineri că președintele țării nu trebuie să fie, până la urmă, doar președintele unui partid, iar declarațiile premierului Victor Ponta reprezintă o dovadă de sinceritate.

Într-o declarație transmisă AGERPRES, Ivan spune că discuția nu este despre persoane, ci despre ce fel de președinte ne dorim. „Nu este prima dată când Victor Ponta afirmă aceste lucruri. Întotdeauna a dovedit sinceritate din punct de vedere politic. Și la alegerile locale din 2008 a recunoscut că a fost alături de Sorin Oprescu. Victor Ponta nu se ferește în a fi sincer, chiar și atunci când probabil este împotriva unui anumit tip de discurs politic. Până la urmă, un președinte de țară nu trebuie să fie doar președintele unui partid. Lumea vede de altfel în ultimii ani în PSD un partid modern, deschis, interesat să promoveze valorile, care știe să facă compromisuri în interes național. Victor Ponta exprimă această linie”, a afirmat Ivan.

Și președintele PSD Prahova, Daniel Savu, consideră că un președinte de țară trebuie să fie mai mult decât președintele unui partid și să se adreseze unui electorat cât mai larg. „Și eu sunt unul dintre cei care a crezut mult timp în Crin Antonescu. Din păcate, ne-am înșelat. Mesajul important al premierului este însă acela că un președinte de țară trebuie să fie mai mult decât președintele unui partid. (…) Nu cred să existe pesedist care să conteste fidelitatea lui Victor Ponta față de partid. Totuși, sub Victor Ponta PSD a avut în ultimii doi ani cele mai multe și categorice victorii din 2004 încoace. Sunt sigur că PSD îi va fi fidel la rândul său lui Victor Ponta, dacă va candida la președinție, și îi vom cere să fie președintele României, nu doar președintele unui partid”, a susținut Savu.

Ministrul Dan Șova crede, la rândul său, că Victor Ponta promovează un alt model de președinte, mesajul premierului fiind îndreptat, în opinia sa, către ideea de a arăta că PSD are lideri care știu că un partid și un om politic, „mai ales unul care poate ajunge președinte”, trebuie să încerce să reprezinte interesele cât mai multor oameni. „Nimeni nu poate contesta fidelitatea lui Victor Ponta față de partid”, a afirmat Șova, într-o declarație remisă AGERPRES, amintind că PSD a câștigat alegerile în 2012 și în 2014. „Și, cel mai important, (Ponta — n.r.) a adus PSD la guvernare, la conducerea Guvernului, după 8 ani”, a completat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.