Catina cu miere: Efect puternic antioxiant, antiinflamator si emolient. Iata cum se prepara corect

Catina este un remediu universal. Aceasta contine de 10 ori mai multa vitamina C decat citricele si de doua ori mai multa decat celebrele fructe de Rosa canina. Cătina este un arbust care poate creşte pãnã la 5-6 metri înãlţime.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Ramurile prezintã numeroşi ţepi lungi,foarte ascuţiţi, iar frunzele sunt înguste, de culoare verde-argintiu. Florile, brun-gãlbui, sunt mici şi apar în lunile martie – aprilie.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna decembrie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Principala parte folositã în fitoterapie sunt fructele. Principala parte folositã în fitoterapie sunt fructele de cătină, bogate în vitamina C şi cu un conţinut bogat în ulei, extrem de benefic în afecţiunile pielii.

De asemenea, sucul de fructe presate poate fi consumat ca atare sau transformat în sirop, cu multiple beneficii petnru sănătate.

Catina – Compoziţie

Fructul este bogat in vitamina C (de doua ori mai mult decat macesul si de 10 ori mai mult decat cictricele), precum si alte vitamine E, K,F,P,complexul B (B2,B6,B9,colina, inozitol), carotenoide (beta caroten, xanthophila), minerale si oligoelemente, acizi grasi polinesaturati, uleiuri complexe (din care se obtine uleiul de catina, oleum hippophaes), serotonina, uleiuri volatile, flavonoide, pectine, taninuri, aminoacizi, enzime, fitosteroli.

Catina – Acţiune

Cătina are efect antioxidant, emolient, citoprotector, imunostimultor, vitaminizant, depurativ, antiinflamator, cicatrizant.

Catina – Indicaţii terapeutice

Preparatele pe bază de cătină sunt recomandate în caz de: afecţiuni hepatie, oculare, răceli, viroze respiratorii, pojar, afecţiuni gastroduodenale, urticarii, eczeme, surmenaj, ulcer gastric, ateroscleroză.

Iata cum se prepara corect catina cu miere

Adauga o parte de miere la trei parti de fructe de catina. Dupa spalarea si zdrobirea fructelor de catina, adauga-le intr-un borcan pana ce se umple pe jumatate. Toarna miere peste ele pana la umplerea completa a borcanului. Inchide borcanul etans, apoi pastreaza-l la frigider.

Dupa o saptamana, incepe sa iei din acest amestec cu aroma deosebit de placuta cate o lingurita sau doua in fiecare dimineata, pe stomacul gol, timp de cel putin o luna, asta pentru a-ti creste imunitatea si pentru a avea o sanatate de fier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.