Cine sunt persoanele imune la coronavirus! S-a aflat realitatea!

Potrivit studiilor, persoanele care au fost deja infectate cu noul coronavirus, Covid-19 sau Sars-Cov2, cum este denumirea stiintifica, ar fi imune la infectie.

In cazul persoanelor infectate deja si vindecate de Covid-19, anticorpii functioneaza, iar acestea pot face forme usoare ale noului virus care a ucis deja 735.000 de oameni pe intreaga planeta.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Potrivit BBC, citat de Digi24, sistemul imunitar ne ajută să nu ne îmbolnăvim și luptă împotriva infecțiilor. Are mai multe componente.

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Sistemul imunitar intră în acțiune când suntem expuși la o boală, indiferent dacă e cauzată de un virus, de o infecție sau de o ciupercă. Pentru a lupta împotriva acestor invadatori, corpul nostru eliberează substanțe chimice și globule albe în sânge.

Sistemul imunitar poate da și o ripostă țintită împotriva unor anumite virusuri sau bacterii, producând anticorpi specifici – proteine care se prind de virus și nu-l lasă să intre în celule și limfocite T, care distrug celulele deja infectate.

Dar, dacă suntem expuși unui virus nou, cum este SARS-CoV2, sau oricărui virus nou, cu care nu ne-am mai confruntat, sistemul imunitar are nevoie de mai mult timp pentru a ști cum să reacționeze.

Dacă avem deja anticorpi pentru un virus la care am fost expuși, aceștia sunt trimiși la luptă când respectivul virus reapare. Asfel apare imunitatea dobândită. Același principiu este folosit în cazul vaccinurilor.

Dacă mai mulți oameni sunt vaccinați sau dobândesc imunitate în fața unui virus, este mult mai greu ca populația să se îmbolnăvească, pentru că există imunitate colectivă, mai notează sursa citată.

Sursa: kanald.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.