Ce categorie de pensionari va primi încă o pensie pe lângă pensia pentru limită de vârstă. Cui i se va umple portofelul de bani

A venit și răsplata pentru cei care au muncit o viață întreagă! Mai multe drepturi și încă o pensie pe lângă pensia pentru limită de vârstă pentru această categorie de pensionari! Vezi dacă te încadrezi și tu.

Drepturile acestei categorii de pensionari au fost revizuite și îmbunătățite într-o nouă lege care are ca obiectiv să recompenseze așa cum se cuvine persoanele care au lucrat într-un anumit domeniu.

O ofertă de nerefuzat. Paşte exotic in Sri Lanka – Plecare: 25 aprilie – 7 nopti / 9 zile

Este vorba despre drepturile militarilor şi veteranilor participanţi la acţiunile militare din ţară şi străinătate.

Practic, noua lege va înlocui OUT nr. 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, ordonanţă care va fi abrogate în momentul în care noul act normativ va fi aprobat în Parlament şi promulgat de preşedintele ţării.

Astfel, noua lege va fi pentru recunoaşterea meritelor personalului participant la acţiuni militare în afara teritoriului statului român şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat.

Prezentul act normativ se referă însă şi la drepturile familiei militarilor care au fost în misiuni de război în străinătate, chiar dacă acesta a fost participant-devenit veteran, rănit sau şi-a pierdut viaţa.

Răniţii, angajaţii care au suferit vătămări corporale sau au avut afecţiuni fizice sau psihice în urma acţiunilor militare, beneficiază de o indemnizaţie lunară egală cu două câştiguri salariale medii brute.

Copiii şi soţiile militarilor şi civililor invalizi au prioritate la înscrierea în creşele şi grădiniţele de stat, beneficiază de transferarea sau înscrierea la şcolile/instituţiile de învăţământ militare, preuniversitare sau universitare, primesc bursă lunară până la 26 de ani, pot fi încadraţi în unităţile MApN dacă îndeplinesc condiţiile, sau în posturile de personal contractual.

Noua lege va fi dezbătută mai întâi la Senat, apoi în Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Sursa: a1.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.